Ο ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης για το ματς της χρονιάς απέναντι στον ΠΑΟΚ από το οποίο θα κριθεί ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει το εισιτήριο για τη συμμετοχή της στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Όπως το συνηθίζει, ο ισπανός τεχνικός είπε πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα απαντώντας στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Ο 47χρονος προπονητής αναφέρθηκε:
Στο πως βιώνει την ελληνική ποδοσφαιρική εμπειρία
: «Ήξερα ότι με το που θα ερχόμουν στην Ελλάδα θα υπήρχαν τέτοια παιχνίδια. Έχω έρθει στην Ελλάδα με μεγάλη φιλοδοξία και θέλω να προσπαθήσω να βελτιώνομαι. Παιχνίδια όπως το αυριανό αποδεικνύουν ότι και η ΕΚ και οι ποδοσφαιριστές της είναι πολεμιστές. Έχουν γραφτεί πολλά, έχουν ειπωθεί πολλά, αλλά η σημερινή μέρα ανήκει στην AEK. Τρίτη στη βαθμολογία, και ζωντανή σε ένα ημιτελικό απέναντι σε μια ομάδα παρόμοια με μας.
Η ιστορία είναι αυτή που μας κάνει μεγάλους. Νιώθω περηφάνια για τους ποδοσφαιριστές μου. Αν χάσουμε θα γράψετε πολλά και θα πείτε πολλά. Αλλά σήμερα αυτή τη στιγμή μόνο ένα πράγμα μπορούμε να γνωρίζουμε ότι η AEK δίνει στο αγωνιστικό κομμάτι περισσότερα απ’ όσα περιμένουμε. Δεν μιλάμε για την ιστορία της, μιλάμε για το παρόν. Παρά τα όσα έχει υποφέρει η AEK, τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που υπάρχουν, σήμερα είναι τρίτη στη βαθμολογία και διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό».

Στους ποδοσφαιριστές του και το κίνητρο που ζητεί να του δώσουν:
«Ο ενθουσιασμός που υπάρχει τις τάξεις των φιλάθλων μας δίνει κίνητρο. Oχι μόνο σε μας αλλά και στους ίδιους. Θεωρώ ότι βγάζουμε παραπάνω απ’ όσα έχουμε. Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι οι παίκτες μου θα τα δώσουν όλα, το ξέρω, στον αγωνιστικό χώρο. Ελπίζω να είναι αυτό αρκετό για να πάρουμε την πρόκριση. Αυτό που κάποιοι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι ανταγωνιστικό, κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Κάθε προπονητής χρησιμοποιεί τους παίκτες που θεωρεί απαραίτητους για την ομάδα. Ο προηγούμενος προπονητής, με τη εμπειρία του ήξερε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει. Εγώ αυτό που έχω πει στους παίκτες μου είναι ότι νοιώθω υπερήφανος γι’ αυτούς και θέλω κι αυτοί με τη συμπεριφορά τους να μου δώσουν ένα κίνητρο. Είμαι άνθρωπος που χρειάζομαι κίνητρα. Έχω από μόνος μου κίνητρα, αν μου δώσουν κι εκείνοι, μπορώ και να πετάξω
».

Την εμπειρία από την Τούμπα, το διαιτητή της αναμέτρησης και τους θαρραλέους παίκτες του:
«Είχα σκοπό να δω με ποιο τρόπο θα πω κάτι για αυτό αν δε μου κάνατε την ερώτηση. Ποτέ δεν έχω μιλήσει αρνητικά για διαιτητή. Σε κάποια παιχνίδια έχουμε ζημιωθεί, σε άλλα ήταν υπέρ μας. Είναι πράγματα που γίνονται στο ποδόσφαιρο και τα λάθη είναι ανθρώπινα. Σέβομαι τους παίκτες και ό,τι έχει να κάνει με τη διαιτησία είναι πολύ δύσκολο κομμάτι στο ποδόσφαιρο. Θα κάνω μια σκέψη που είναι δεδομένη, η έδρα στο δεύτερο παιχνίδι θα έχει σημαντικό ρόλο. Έχω παίξει στην Τούμπα σαν ποδοσφαιριστής όταν παίζαμε τη «ζωή» μας και μια πρόκριση, όπως τώρα. Αν υπάρχει ένας διαιτητής που δε θα επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα και την πίεση που θα του ασκηθεί, θα είναι ποδοσφαιρικός ο αγώνας.

Αν τον επηρεάσει η ατμόσφαιρα, εμείς πάλι θα τα δώσουμε όλα και θα παίξουμε ποδόσφαιρο. Μακάρι ο διαιτητής να περάσει απαρατήρητος σε αυτό αλλά και σε όλα τα παιχνίδια του. Από τώρα θα έχει όλη την πίεση από τη δική μου πλευρά, εφόσον μιλάμε για ποδόσφαιρο, κοιτάζω το καλό της AEK και υπάρχουν κανονισμοί από τη FIFA που ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.


Όλα εξαρτώνται από μια μπάλα. Όποιος δεν είναι έτοιμος για αυτόν τον αγώνα, παίκτες προπονητές παράγοντες, δεν είναι έτοιμος για το ποδόσφαιρο συνολικό. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα αλλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πίεση, φόβος, αγωνία. Εμείς έχουμε αγωνία, όχι φόβο. Η Τούμπα είναι μια δυνατή έδρα που στηρίζει την ομάδα της. Ελπίζω οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο να κάνουν τη δουλειά τους 100% και να μην κοιτάνε την εξέδρα. Οι δικοί μου δεν πρόκειται να δειλιάσου
».

Τον τελικό που μετείχε στην Ισπανία ως προπονητής της Σεβίλλης:
«Αφού αποκλείσαμε Ντεπορτίβο, Χετάφε και Μπαρτσελόνα είμαι περήφανος για τη συμμετοχή μας στον τελικό. Ονειρεύομαι να φτάσω στον τελικό και με την ΑΕΚ αν και δεν είναι εύκολο, το 0-0 του πρώτου αγώνα ήταν άδικο, είχαμε το αβαντάζ στα τελευταία λεπτά γιατί παίζαμε απέναντι σε εννέα παίκτες αλλά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο».

Την αγωνιστική κατάσταση του Νίκου Γεωργέα:
«Είναι ταλαιπωρημένος, ωστόσο πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος, αν και έχει κάποιες ενοχλήσεις. Στις προπονήσεις του δείχνουμε μεγαλύτερη προσοχή και δεν τον φορτώνουμε με μεγάλη ένταση και μπορεί στους αγώνες να μας βοηθάει με την εμπειρία του«.

Τη βελτίωση της ΑΕΚ στον αμυντικό τομέα
: «Χρειάζεται ακόμα δουλειά στην άμυνα κι εσείς σαν επαγγελματίες που είστε ξέρετε ότι η δουλειά δίνει αποτέλεσμα. Έπρεπε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, το πρόβλημά μας ήταν η συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκεια του αγώνα και τώρα στο 90% η ομάδα παρουσιάζεται συγκεντρωμένη».