Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Νικόλας Πατέρας για όσα του καταλόγισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, περί συνεργασίας τους ενάντια στα συμφέροντα του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο κ. Πατέρας:
«Ο μυθομανής και συκοφάντης Αχιλλέας Μπέος έχρισε τον εαυτό του δήθεν μηνυτή ενώ η μόνιμη θέση του ήταν και είναι αυτή του κατηγορουμένου.
Σε αυτήν την γνώριμη γι’ αυτόν θέση σύντομα θα ξαναβρεθεί απολογούμενος για όσα σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος του ελληνικού ποδοσφαίρου κατά καιρούς έχει διαπράξει. Στην σημερινή ψευδομήνυση του Αχιλλέα Μπέου σε βάρος μου θα δοθεί η δέουσα απάντηση ενώπιον των Δικαστικών Αρχών με την υποβολή εναντίoν του μηνύσεως, για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση. Η νέα απόλυτα ψευδής δήλωση του ότι συνεργάστηκα μαζί του ενάντια στα συμφέροντα του Παναθηναϊκού είναι προφανές αποτέλεσμα της απόγνωσης στην οποία βρίσκεται.
Αύριο το πρωί κατατίθεται από τον Πληρεξούσιο Δικηγόρο μου κ. Ιωάννη Ηρειώτη αγωγή σε βάρος του, για όσα εν γνώσει του ψευδώς δήλωσε την 10.03.2011. Κανένας πλέον, εκτός της δικαιοσύνης , δεν αξίζει να ασχολείται με τον Αχιλλέα Μπέο».