Κάθε άλλο παρά συνηθισμένο είναι να συνυπάρχουν στο Δήμο Αθηναίων κάτω από ένα κείμενο οι υπογραφές των επικεφαλής σχεδόν όλων των δημοτικών παρατάξεων – Γ. Καμίνης, Ν. Κακλαμάνης, Ν. Σοφιανός, Ελένη Πορτάλιου, Γ. Αμυράς, Ν. Μιχαλολιάκος. Κι όμως έγινε κι αυτό, κι ας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Το ποδήλατο και ο Αμυράς τους έφερε πιο… κοντά.

Πριν από δυο εβδομάδες έφτασε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Μπέη (και κοινοποιήθηκε στην Αντιδήμαρχο Αναπλάσεων & Σχεδίου Πόλεως κυρία Αγγελική Αντωνοπούλου και στον Πολιτισμικό Οργανισμό Δήμου Αθηναίων), έγγραφο του επικεφαλής της παράταξης «Επιμένουμε Αθήνα» κ. Αμυρά. Σε αυτό πρότεινε να συζητηθούν εντός ημερησίας διάταξης για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο πέντε θέματα-προτάσεις. Ωστόσο, για να γίνει δεκτή συζήτηση ημερησίας διάταξης επί συγκεκριμένων προτάσεων, το αίτημα πρέπει να υπογράφεται από διψήφιο αριθμό δημοτικών συμβούλων.

Τους βρήκε, και με το παραπάνω (24 υπογραφές), από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, με εξαίρεση την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο επικεφαλής της οποίας Π. Κωνσταντίνου δεν ήθελε να δει την υπογραφή του δίπλα σε κείνη του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής. Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Αμυράς ανέφερε τις εξής προτάσεις προς συζήτηση:

«1. Κατασκευή ποδηλατόδρομου ο οποίος συνδέει:
α) την Ακαδημία Πλάτωνος (μέσω της οδού Μοναστηρίου και του πεζόδρομου της οδού Σαλαμίνος) με την ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ στο Γκάζι και το Ζάππειο (μέσω των πεζόδρομων Ερμού, Απ. Παύλου και Δ. Αρεοπαγίτου).
β) Το πάρκο της πρώην Χωροφυλακής στη Μεσογείων (έναντι νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν) μέσω της Μιχαλακοπούλου με το πάρκο Ριζαρείου (Βασ. Κωνσταντίνου).
Οι δύο προτεινόμενες διαδρομές έχουν ελεγχθεί ως ασφαλείς και δεν απαιτούν ιδιαίτερο κόστος κατασκευής.

2. Εγκατάσταση συστήματος ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων προς τουρίστες, δημότες και επισκέπτες της Αθήνας. Προτείνουμε τη μελέτη των μοντέλων που εφαρμόζονται σε Κέρκυρα, Ναύπακτο, Ψυχικό, Παρίσι, Λονδίνο, Βαρκελώνη, Λυών και Νέα Υόρκη.
Η οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος ενοικίασης μπορεί να εξασφαλιστεί από χορηγίες και διαφημιστική εκμετάλλευση.

3. Πρόσκληση προς όλες τις ομάδες των ποδηλατιστών της πόλης (ενδεικτικά: freeday, Ποδηλάτ-ισσε-ς, Φίλοι του ποδηλάτου, Critical Mass, Λόκαλ, Λούμπεν, Ποδηλάτες νότια, Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας, Αθλητικές ομάδες) να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εκστρατείες πληροφόρησης των πολιτών, σχολείων και δημοτικών υπηρεσιών για την ασφαλή και φιλική χρήση του ποδηλάτου.

4. Πρόσκληση του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να μας παρουσιάσουν το έργο που έχουν επιτελέσει και τα ευαίσθητα ζητήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει το θέατρο.
5. Ακρόαση των υποψηφίων για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη από το Δημοτικό Συμβούλιο».

Παράλληλα, παρέθεσε τις 24 υπογραφές που είχε συγκεντρώσει ώστε να καταστεί δυνατό, σύμφωνα με τον κανονισμό, να συζητηθούν οι προτάσεις του εντός ημερησίας διάταξης. Οι υπογράφοντες είναι οι: Νικήτας Κακλαμάνης, Γιώργος Δημόπουλος, Αθανάσιος Σπυράκος, Νίκος Μιχαλολιάκος, Φίλιππος Δραγούμης, Ελένη Πορτάλιου, Φώτης Ιγνατίου, Νικόλαος Βαφειάδης, Ευγένιος Κολλάτος, Νίκος Σοφιανός, Στυλ. Λάμπρου, Ιωάν. Δανδουλάκης, Ηλίας Ψινάκης, Μαρία Κανελλοπούλου, Ιωάννης Σφακιανάκης, Γ. Αμυράς, Γ. Καμίνης, Ευφροσύνη Δοξιάδη, Ελευθέριος Σκιαδάς, Νανά Σπυροπούλου, Νέλλη Παπαχελά, Μαρία Κουβέλη, Ανδρέας Βαρελάς και Κατερίνα Δωρή.