«Καθαρά» τα όπλα της γιάφκας στο Βόλο

«Καθαρά» ήταν τα όπλα που βρέθηκαν στη «γιάφκα» της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στη Νέα Ιωνία Βόλου, τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπως έδειξε η βαλλιστική εξέταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, στα όπλα που κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα του Βόλου, προέκυψε ότι αυτά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια. Οι εξετάσεις συνεχίζονται για τυχόν ταυτοποίηση με άλλες εγκληματικές ενέργειες».

Υπενθυμίζεται πως είχαν κατασχεθεί τρία καλάσνικοφ, εφτά πιστόλια και ένα περίστροφο.

Οι αστυνομικοί μετά την εξέλιξη αυτή εκτιμούν πως τα όπλα επρόκειτο να τα χρησιμοποιήσουν οι συλληφθέντες για ληστεία που προετοίμαζαν να κάνουν σε υποκατάστημα τράπεζας στο Βόλο.

Για το λόγο αυτό εξάλλου είχαν στην κατοχή τους στολές αστυνομικών αλλά και «φάρους» περιπολικών, προκειμένου να διαφύγουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Επίσης βρέθηκαν και ασύρματοι μέσω των οποίων θα μπορούσαν να ακούσουν τις συνομιλίες των αστυνομικών και έτσι θα γνώριζαν πάντα σε ποια θέση βρίσκονταν.


Στον εισαγγελέα οι 6 συλληφθέντες

Στο Εφετείο οδηγήθηκαν το πρωί οι έξι συλληφθέντες σε επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής στο Βόλο και στην Αθήνα.

Οι τρεις ήταν ήδη καταζητούμενοι, καθώς εις βάρος τους εκκρεμούσαν κατηγορητήρια για την υπόθεση που εκδικάζεται στον Κορυδαλλό και αφορά τη συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και τις τρεις εκρήξεις στις οικίες της Λ.Κατσέλη, Π.Χηνοφώτη και στα γραφεία του τότε υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Κατηγορίες, επίσης, αντιμετωπίζουν για την υπόθεση των παγιδευμένων φακέλων.

Εντός της ημέρας αναμένεται να απαγγελθούν εις βάρος τους νέες κατηγορίες για τα όπλα που εντοπίστηκαν από την αστυνομία κατά τις χθεσινές επιχειρήσεις, κατηγορίες που θα απαγγελθούν και στους υπόλοιπους τρεις συλληφθέντες.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk