Καμία πληροφορία του υπουργείου Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει ρεπορτάζ του αραβόφωνου τηλεοπτικού σταθμού Αλ Τζαζίρα, στο οποίο βάσει ισχυρισμού «αυτόπτη μάρτυρα», την Παρασκευή 11 Μαρτίου, πλοίο με ελληνική σημαία εκφόρτωσε οπλισμό στο λιμάνι της Τρίπολης.

«Οι υπεύθυνοι του καναλιού ουδέποτε επικοινώνησαν με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ή άλλη αρχή, προκειμένου να διασταυρώσουν την αξιοπιστία του ισχυρισμού» αναφέρει το υπουργείο, ενώ υπενθυμίζει ότι αποτελεί υποχρέωση των Μέσων Ενημέρωσης σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και σεβασμό στους κανόνες δεοντολογίας κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους.

«Η απόπειρα δυσφήμησης της Ελλάδας είναι απαράδεκτη» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ενώ επισημαίνεται ότι η χώρα έχει υιοθετήσει την απόφαση 1970 του Συμβουλίου Ασφαλείας, την οποία και εφαρμόζει με συνέπεια, καθώς συνιστά το βασικό εργαλείο για την άσκηση πίεσης στο καθεστώς Καντάφι, προκειμένου να σταματήσει την αιματοχυσία.