Ζημιές από παράνομο λογισμικό

Το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ πλήρωσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν παράνομο λογισμικό, το 2010 σε αποζημιώσεις και νομιμοποίηση των μη αδειοδοτημένων προγραμμάτων λογισμικού, όπως αποκαλύπτει η BSA. Τα τελευταία χρόνια, η BSA έχει εντατικοποιήσει τις ενέργειες αντιπειρατείας στην προσπάθεια της να μειώσει το υψηλό ποσοστό πειρατείας 58% (BSA/IDC Μελέτη για την Πειρατεία Λογισμικού 2010) που κατατάσσει τη χώρα στην τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ πλήρωσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούσαν παράνομο λογισμικό, το 2010 σε αποζημιώσεις και νομιμοποίηση των μη αδειοδοτημένων προγραμμάτων λογισμικού, όπως αποκαλύπτει η BSA.

Τα τελευταία χρόνια, η BSA έχει εντατικοποιήσει τις ενέργειες αντιπειρατείας στην προσπάθεια της να μειώσει το υψηλό ποσοστό πειρατείας 58% (BSA/IDC Μελέτη για την Πειρατεία Λογισμικού 2010) που κατατάσσει τη χώρα στην τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο δράσης της BSA εντάσσονται οι καμπάνιες μάρκετινγκ που ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν νόμιμο λογισμικό, παρέχουν ενημέρωση για την αξία του αυθεντικού λογισμικού και τα οφέλη της Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού (SAM), καθώς και νομικές ενέργειες που στοχεύουν στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό.
Από τις ενέργειες αντι-πειρατείας της BSA που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί επιχειρηματίες αγνοούν την κατάσταση που αφορά στην εγκατεστημένη βάση του εταιρικού λογισμικού, και άρα είναι πιο ευάλωτοι στους νομικούς και οικονομικούς κινδύνους που σχετίζονται με την χρήση του παράνομου λογισμικού.

«Συχνά πιστεύεται ότι το πειρατικό λογισμικό που είναι φθηνό ή δωρεάν, μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα. Ωστόσο αυτή η αντίληψη είναι λανθασμένη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εταιρίες έπρεπε να πληρώσουν τα διπλάσια χρήματα για την αντικατάσταση του παράνομου λογισμικού με τις αυθεντικές εκδόσεις καθώς συμπεριλαμβάνονται επιπλέον δαπάνες που αφορούν στις νομικές διαδικασίες, τις αποζημιώσεις και την αγορά των νόμιμων αδειών χρήσης» τονίζει η κυρία Κατερίνα Γαλανοπούλου, εκπρόσωπος εταιρίας μέλους της BSA.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk