Μεγάλο έργο στο Βελιγράδι ανέλαβε η Lamda Development

Νέα εμπορικά κέντρα στοχεύει να αναπτύξει η Lamda Development σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς αυτή η αγορά αντέχει περισσότερο στην κρίση, σε σχέση με τα μεμονωμένα καταστήματα.

Η Lamda Development διαθέτει τρία εμπορικά κέντρα The Mall Athens, Golden Hall και Meriterranean Cosmos, τα οποία εμφάνισαν το 2010 πωλήσεις 700 εκατ. ευρώ και 25 εκατ. επισκέπτες, όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ενώ τόνισε ότι η εισηγμένη δίνει μεγάλη έμφαση σε σημαντική επένδυση στη Σερβία ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το εμπορικό κέντρο The Mall Athens σημείωσε τζίρο 335 εκατ. ευρώ το 2010 με μείωση 10,5% και επισκεψιμότητα -6% σε σχέση με το 2009, το Golden Hall τζίρο 171 εκατ. ευρώ, ήτοι αύξηση 2,5% και επισκεψιμότητα +25% και το Meriterranean Cosmos πωλήσεις ύψους 205 εκατ. ευρώ με μείωση 9% και επισκεψιμότητα ίδια με το 2009. Η μείωση στα δύο εμπορικά κέντρα, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, είναι πολύ μικρή σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.

Οσον αφορά τη δραστηριοποίηση της εταιρείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, κ. Ο. Αθανασίου, η εισηγμένη βρίσκεται σε φάση αδειών για μεγάλο έργο στο Βελιγράδι ύψους 200 εκατ. ευρώ που αφορά την ανάπτυξη 300 κατοικιών, ενός ξενοδοχείου 20.000 τ.μ. και γραφείων, ενώ το 2012 αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk