Αύξηση των πτήσεων στο «Βενιζέλος»

Θα ενισχύσουν τις πτήσεις τους προς την Αθήνα πολλοί ξένοι αερομεταφορείς κατά την θερινή περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών. Όπως επισημαίνει το «Ελ. Βενιζέλος», η ενίσχυση του πτητικού προγράμματος των ξένων αερογραμμών θα φτάσει το 7%, κάτι που συνεπάγεται περισσότερες πτήσεις εξωτερικού για την καλοκαιρινή περίοδο (από 25 Μαρτίου έως 27 Οκτωβρίου). Και αυτό διότι, στο εν λόγω διάστημα 65 αεροπορικές εταιρίες θα εκτελούν 944 τακτικές πτήσεις ανά εβδομάδα προς 77 διεθνείς προορισμούς (82 αεροδρόμια) σε 49 κράτη.

Έτσι, προκύπτουν οι εξής αλλαγές:

Επτά νέες εταιρείες προστίθενται στις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν τακτικές πτήσεις προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπως οι TAP Air Portugal, Jetairfly, Belle Air, Transavia Netherlands, ενώ επαναδραστηριοποιούνται στην Ελλάδα η Air China, η Rossiya Airlines, η Sun Express και η Air One.

Έξι νέοι προορισμοί προστίθενται στο δίκτυο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και συγκεκριμένα, η Λισαβόνα (TAP Air Portugal), το Πεκίνο (Air China), η Μπολόνια (Aegean Airlines), η Πίζα (Air One), το Εδιμβούργο (easyJet) και το Ντουμπρόβνικ (Croatia Airlines)

Οκτώ νέα αεροδρόμια θα συνδέονται με τον ΔΑΑ, και ειδικότερα τα Lisbon Portela στη Λισαβόνα (TAP), Charleroi στις Βρυξέλες (Jetairfly), Edinburgh Airport στο Εδιμβούργο (easyJet), Aeroporto di Bologna στη Μπολόνια (Aegean), Beijing Capital International Airport στο Πεκίνο (Air China), Domodedovo στη Μόσχα (Aegean), Galileo Galilei στην Πίζα (Air One) και Oslo Gardemoen στο Όσλο (Norwegian)

Νέοι προορισμοί από εταιρείες που δραστηριοποιούνται ήδη στο αεροδρόμιο: Πρόσθεσαν τακτικές πτήσεις η Aegean Airlines προς Μπολόνια και Μόσχα, η Olympic Air προς Βελιγράδι, η Air Malta προς Σόφια, η easyJet προς Εδιμβούργο και η Croatia προς Ντουμπρόβνικ.

Νέες συχνότητες σε υφιστάμενους προορισμούς: Η Aegean Airlines προσέθεσε στο ημερήσιο πρόγραμμά της δύο επιπλέον πτήσεις προς Λονδίνο και Παρίσι, μία επιπλέον πτήση προς Ρώμη και Βρυξέλες. Η Olympic Air προσέθεσε εννέα εβδομαδιαίες πτήσεις προς Τίρανα και δύο προς Άμστερνταμ.

H Brussels Airlines και η SAS διπλασίασαν τις καθημερινές πτήσεις τους προσθέτοντας μία επιπλέον πτήση προς Βρυξέλες και Κοπεγχάγη αντίστοιχα, ενώ η Swiss αύξησε τις ημερήσιες συχνότητές της προς Γενεύη και Ζυρίχη. Η πτήση της Middle East Airlines προς Βηρυτό γίνεται καθημερινή και η Air Canada αυξάνει τις εβδομαδιαίες συχνότητές της προς Τορόντο από 3 σε 4 πτήσεις.

Επιπλέον, 10 ακόμη εταιρείες αύξησαν τις συχνότητες των δρομολογίων τους από/προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Δεκατρείς low cost προς 20 ευρωπαϊκές πόλεις

Θα αυξηθούν κατά 14,2% οι πτήσεις χαμηλού κόστους εταιρειών από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας σε σύγκριση με πέρυσι. Έτσι, 13 εταιρείες low cost αερογραμμές θα συνδέουν την Αθήνα με 20 ευρωπαϊκούς προορισμούς, με τις Transavia Netherlands και Jetairfly να προστίθενται στο δίκτυο του αεροδρομίου. Η εν λόγω αγορά αντιπροσωπεύει το 10% της διεθνούς επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου και το 25-30% της αγοράς του συνόλου των ξένων αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όπως επισημαίνει το ΔΑΑ.

Έκτακτο εποχικό πρόγραμμα αναπτυξιακών κινήτρων από το «Ελ. Βενιζέλος»

«Το έκτακτο πρόγραμμα υποστηρίζει τις εταιρείες που σημειώνουν αύξηση της επιβατικής κίνησης σε διεθνείς προορισμούς κατά την περίοδο Ιουνίου 2010 – Μαΐου 2011 σε σύγκριση με την αντίστοιχη του προηγούμενου έτους. Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο της Αθήνας επιδοτεί την αεροπορική εταιρεία για κάθε επιπλέον επιβάτη σε διεθνείς προορισμούς για την περίοδο Ιουνίου 2010 – Μαΐου 2011» σημειώνεται στην ανακοίνωση του αερολιμένα.

«Επιπλέον, το αεροδρόμιο της Αθήνας, λαμβάνοντας υπόψη την έντονη πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Βορείου Αφρικής, υποστηρίζει για την τρέχουσα περίοδο τις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν τακτικά δρομολόγια στην περιοχή» καταλήγει.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk