Επικαιρότητα

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ (15/3)

Οι απαισιόδοξοι ζουν περισσότερο

Και όμως, η μιζέρια και η σκληρή δουλειά, μέχρι βαθέως γήρατος, φαίνεται πως είναι – δυστυχώς – το κλειδί για την μακροβιότητα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν μετά από πολύχρονη μελέτη αμερικανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.
Οι ψυχολόγοι βρήκαν ότι οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι, και όσοι είχαν την μεγαλύτερη αίσθηση του χιούμορ, πεθαίνουν νωρίτερα κατά μέσον όρο από τους πιο απαισιόδοξους. Και αυτό, μάλλον, επειδή οι πιο αισιόδοξοι παίρνουν περισσότερα ρίσκα με την υγεία τους – έχουν λ.χ. περισσότερες πιθανότητες να πίνουν, να καπνίζουν και να μην διατρέφονται υγιεινά.

Διαβάστε περισσότερα…

Το μεγαλύτερο τούνελ των Βαλκανίων

Ένα βαλκανικό ρεκόρ θα σπάσει η χώρα μας σε λίγους μήνες, καθώς ολοκληρώνεται η αποπεράτωση της μεγαλύτερης οδικής σήραγγας της Χερσονήσου του Αίμου στην κοιλάδα των Τεμπών.
Το δεύτερο τούνελ των Τεμπών, μήκους έξι χιλιομέτρων και γνωστότερο ως «T2», που κατασκευάζει η Κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού και μαζί με τις υπόλοιπες δύο σήραγγες του έργου, θα διευκολύνει κατά πολύ τις μετακινήσεις των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου, όταν αυτός αποπερατωθεί πλήρως.

Όπως ανέφεραν χθες οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας, στο μεγαλύτερο οδικό τούνελ των Βαλκανίων το στάδιο της εκσκαφής βρίσκεται στο 95%, ενώ η διαδικασία της τελικής επένδυσης στο 70%.
Εάν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, στα τέλη του μηνός οι μηχανικοί και το προσωπικό του παραχωρησιούχου θα έχουν ολοκληρώσει πλήρως την διάνοιξη της σήραγγας, καθώς υπολείπονται μόλις 250 μέτρα για να ενωθούν οι δύο πλευρές της. Μάλιστα, τον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί και η σκυροδέτησή του.

Διαβάστε περισσότερα…


Οι σομαλοί πειρατές έχουν το δικό τους «Πάμε Στοίχημα»

Ένα ιδιότυπο «χρηματιστήριο πειρατείας» έχουν ιδρύσει οι σομαλοί πειρατές, μέσω του οποίου ξένοι, κυρίως, επενδυτές «ποντάρουν» πάνω στα λύτρα που θα πληρώσει κάθε πλοίο που θα πιαστεί από τους συμμορίτες και κατόπιν αγοράζουν «μετοχές».
Ο φόβος και ο τρόμος για χιλιάδες ναυτικούς όλων των εθνικοτήτων που διαπλέουν τον Κόλπο του Αντεν και τον Ινδικό Ωκεανό, απέκτησε και το δικό του «γραφείο στοιχημάτων» με υψηλές αποδόσεις και με «μετοχές» στα υπό ομηρία πλοία.

Διαβάστε περισσότερα…

Η ζωή μας… ποδήλατο
Στα χνάρια του Αμστερνταμ βαδίζει η Ελλάδα, καθώς περίπου 200 ποδήλατα θα είναι στη διάθεση των πολιτών τον Ιούνιο. Τα ποδήλατα, τα οποία θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας (ιστορικό κέντρο) και της Θεσσαλονίκης (παραλιακή), στη Σαμοθράκη και στον Αρχάγγελο Πέλλας – προκειμένου να συνδυαστούν με την τουριστική προβολή των περιοχών – θα διατίθενται δωρεάν.

Οι ποδηλάτες θα πρέπει να είναι κάτοχοι πιστωτικής κάρτας την οποία θα εφαρμόζουν σε ειδικό μηχάνημα, πριν τη χρήση του ποδηλάτου. Η κάρτα δεν θα χρεώνεται. Θα χρησιμοποιείται μόνο για πιστοποιούνται τα στοιχεία των ποδηλάτων και να αποφεύγονται πιθανές κλοπές. Σε τρία σημεία αυτή τη στιγμή της πόλης, στην Ακρόπολη στο Θησείο και στη Μητρόπολη, υπάρχουν τρεις βάσεις ποδηλάτου όπου γίνεται ηλεκτρονικά η δυνατότητα χρέωσης.

Διαβάστε περισσότερα…

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk