Την εκδίκησή της για τον περυσινό χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης θέλει να ολοκληρώσει η Μπάγερν Μονάχου απέναντι στην Ιντερ στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (Τρίτη 15/3, 21.45 Mega).

Οι βαυαροί έπειτα από τη νίκη τους (1-0) στο ματς του «Σαν Σίρο» γνώρισαν τρεις συνεχόμενες ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Γερμανίας – αποτελέσματα που τους έθεσαν εκτός διεκδίκησης των δύο εγχώριων στόχων και οδήγησαν τη διοίκηση της Μπάγερν στο να προαναγγείλει το τέλος της συνεργασίας της με τον κ. Λουίς φαν Γκάαλ το προσεχές καλοκαίρι. «Αυτό μας απελευθέρωσε. Η είδηση της λήξης της συνεργασίας με τον προπονητή μας έκανε να παίξουμε τόσο καλά» παραδέχτηκε χωρίς δισταγμό ο σούπερ σταρ της Μπάγερν Φρανκ Ριμπερί έπειτα από τον θρίαμβο (6-0) επί του Αμβούργου στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου εξηγώντας ότι «ξαναβρήκαμε το κέφι μας στον αγτωνιστικό χώρο».

Από την πλευρά του ο ολλανδός προπονητής αναφερόμενος στο ξέσπασμα της ομάδας του σημείωσε ότι «δεν αποκλείεται να έπαιξαν και για εμένα». Ακόμη κι αν κανείς δεν πανηγύρισε τρέχοντας προς τον πάγκο… Πάντως ο επίτιμος πρόεδρος της γερμανικής ομάδας κ. Φραντς Μπεκενμπάουερ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από την προδιαγραφόμενη απομάκρυνση του κ. Φαν Γκάαλ. «Εγώ τον καταλάβαινα απόλυτα και στεναχωριέμαι που θα φύγει. Τον θεωρώ ιδιοφυή και πιστεύω ότι πρόσφερε σημαντικό έργο βάζοντας γερές βάσεις στην ομάδα μας» είπε ο «Κάιζερ» του γερμανικού ποδοσφαίρου, ενώ μαζί του συμφωνεί και ο Μπαστιάν Σβάινσταϊγκερ: «Είναι κρίμα που φεύγει, γιατί θεωρώ ότι ταιριάζει απόλυτα στην ομάδα».

Το θέμα του προπονητή που οδήγησε πέρυσι τη Μπάγερν στην κατάκτηση του νταμπλ και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, περνάει σε δεύτερη φάση, καθώς οι βαυαροί ευελπιστούν να ολοκληρώσουν την εκδίκησή τους αφήνοντας εκτός θεσμού την Ιντερ.

Οι Νερατζούρι από την πλευρά τους καλούνται να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αγιαξ της περιόδου 1995/96, όταν ανέτρεψε την ήττα (0-1) από τον Παναθηναϊκού νικώντας (3-0) τον τότε πρωταθλητή Ελλάδας στην Αθήνα. Αυτή είναι και η μοναδική περίπτωση όπου μια ομάδα έχοντας ηττηθεί στο γήπεδό της στο πρώτο ματς καταφέρνει να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Από την ομάδα του κ. Λεονάρντο εκτός από τον χρόνια τραυματία Βάλτερ Σάμουελ θα λείψει και ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Μπάγερν Λούσιο, ο οποίος τραυματίστηκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση των Νερατζούρι (1-1) με τη Μπρέσια.