Τρία πτώματα ανδρών βρέθηκαν πριν από λίγη ώρα σε θαλάσσια περιοχή, βόρεια του λιμανιού της Σούδας. Στο σημείο έσπευσαν λιμενικοί για να περισυλλέξουν τις σορούς, οι οποίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο για νεκροψία – νεκροτομή.
Αν και δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου, ούτε τα στοιχεία των θυμάτων, εκτιμάται πως πρόκειται για τρεις από τους 11 αγνοούμενους υπηκόους Μπαγκλαντές, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν πριν από μερικές ημέρες, όταν μαζί με άλλους συμπατριώτες τους πήδηξαν στη θάλασσα από το πλοίο που τους έφερνε από τη Λιβύη, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να μη γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που είχαν γίνει τότε, είχαν περισυλλεγεί από τη θάλασσα τα πτώματα άλλων τριών ατόμων από το Μπαγκλαντές, ενώ σώοι είχαν κατορθώσει να βγουν κοντά στον Ναύσταθμο του Πολεμικού Ναυτικού στη Σούδα και άλλες σε ακτές των Χανίων άλλοι 35 ομοεθνείς τους.

Όλοι τους επέστρεφαν από τη Λιβύη και επέβαιναν στο υπό κυπριακή σημαία πλοίο «Ionian King». Στην προοπτική να αναγκαστούν να επιστρέψουν στο Μπαγκλαντές έπεσαν στη θάλασσα, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να μείνουν έστω και παράνομοι στην Ελλάδα.