Ξεκίνησαν οι μετατάξεις στον ΟΑΣΑ

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη μετάταξη στον «στενό» δημόσιο τομέα 1.567 εργαζομένων, που είναι το«πρώτο κύμα» από τα συνολικά 2.700 άτομα, που πλεονάζουν στις εταιρείες του ομίλου ΟΑΣΑ.
Σε εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιου καλούνται όλοι οι φορείς του Δημοσίου να αποστείλουν με διαδικασίες εξπρές (μέχρι τις 16 Μαρτίου 2011), στο υπουργείο Εσωτερικών τις κενές οργανικές θέσεις ή τις ανάγκες που έχουν, έτσι ώστε να καλυφθούν από τους εργαζομένους στον ΟΑΣΑ.

Στις εν λόγω κενές θέσεις θα μεταφερθεί με την ίδια σχέση εργασίας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το τακτικό προσωπικό και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου που πλεονάζει των εταιρειών: ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΟΑΣΑ, ΑΜΕΛ-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΤΡΑΜ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, πρώτον, το προσωπικό που θα μεταταγεί θα αμείβεται με τις αποδοχές των εργαζομένων στην υπηρεσία, στην οποία θα τοποθετηθεί και, δεύτερον, οι εν λόγω μετατάξεις, μετά και από απαίτηση της «τρόικας», θα προσμετρώνται ως νέες προσλήψεις στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο Ντόλιου το πλεονάζον προσωπικό του ΟΑΣΑ θα μεταταγεί στους ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ και στις υπηρεσίες και οργανισμούς των υπουργείων. Μεταξύ των υπό μετάταξη υπαλλήλων, συγκαταλέγονται κυρίως οδηγοί, εργοδηγοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, που θα μεταφερθούν σε παρεμφερείς θέσεις.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk