Ληστεία σε τράπεζα στο Βόλο προετοίμαζαν τα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», σύμφωνα με χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στη γιάφκα της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Οι έρευνες των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται αυτή την ώρα για τον εντοπισμό του χώρου, όπου βρίσκονται κρυμμένα τα εκρηκτικά, που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης για την κατασκευή βομβών. Ελέγχονται όλα τα σπίτια που κατά καιρούς χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες, σε Αλιμο, Χαλάνδρι, Σαλαμίνα,  Αγιο Δημήτριο κ.α. χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΛ.ΑΣ.. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία τριών εκ των συνολικά έξι συλληφθέντων, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και φωτογραφίες από την γιάφκα στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Πρόκειται για τους ήδη καταζητούμενους Γιώργο Νικολόπουλο, 25 ετών, Χρήστο Τσάκαλο, 32, και Νταμιάνο Μπολάνο, 24, από την Αλβανία, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απαντούν σε καμία ερώτηση των αστυνομικών.

Τα στοιχεία των άλλων τριών συλληφθέντων, δύο ανδρών και μιας γυναίκας, κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Ομάδας στην οδό Ελλησπόντου 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου και στην οδό Ορφέως 21 στο Χολαργό, ανακοινώθηκαν το απόγευμα μετά από σχετική άδεια του εισαγγελέα. Πρόκειται για την 30χρονη Ολγα Δ. Οικονομίδου, τον 29χρονο Γεώργιο Α. Πολύδωρο και 26χρονο Κωνσταντίνο Μ. Παπαδόπουλο. Μια ακόμη κοπέλα που προσήχθη στην Αθήνα αφέθηκε ελεύθερη, καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της.

Σε βάρος των τριών καταζητούμενων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για:

– Συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση
– Προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή
– Έκρηξη κατά συναυτουργία με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ..ΑΣ. κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι στο Βόλο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Τρία καλάσνικοφ
– Επτά πιστόλια
– Ένα περίστροφο 0.38 σπέσιαλ
– Μεγάλος αριθμός φυσιγγίων
– Ηλεκτρονικοί υπολογιστές (τουλάχιστον δύο laptop)
– Στολές Αστυνομίας
– Περούκες
– Φάρος οχημάτων έκτακτης ανάγκης (Ελληνικής Αστυνομίας)
– Ασύρματοι
– Χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα στην περιοχή του Βόλου

Τα όπλα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Επίσης κατά την έρευνα που έγινε στο Χολαργό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν
ένα πτυσσόμενο γκλοπ και σιδηρογροθιές.