• Αναζήτηση

Αναχωρούν οι μετανάστες του Μεγάρου Υπατίας

Για την Κρήτη αναχωρούν σήμερα, Δευτέρα, οι 250 μετανάστες του Μεγάρου Υπατίας μετά από 44 ημέρες απεργίας πείνας και έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση. Στις 5 το απόγευμα εγκαταλείπουν το κτίριο της οδού Πατησίων και δύο ώρες αργότερα θα ταξιδέψουν για Κρήτη. Όπως δήλωσε ο Αμπντούλ Χατζί από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης, «όλοι πήραν από την αστυνομία τα χαρτιά τους, με τα οποία θα εξασφαλίσουν καθεστώς ανοχής. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τους μετανάστες απεργούς πείνας θα τηρηθούν όλα τα ζητήματα».

Για την Κρήτη αναχωρούν σήμερα, Δευτέρα, οι 250 μετανάστες του Μεγάρου Υπατίας μετά από 44 ημέρες απεργίας πείνας και έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση.

Στις 5 το απόγευμα εγκαταλείπουν το κτίριο της οδού Πατησίων και δύο ώρες αργότερα θα ταξιδέψουν για Κρήτη.

Όπως δήλωσε ο Αμπντούλ Χατζί από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης, «όλοι πήραν από την αστυνομία τα χαρτιά τους, με τα οποία θα εξασφαλίσουν καθεστώς ανοχής. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τους μετανάστες απεργούς πείνας θα τηρηθούν όλα τα ζητήματα».

Παράλληλα, ο γιατρός, Θανάσης Καραμπέλης, από την ομάδα παρακολούθησης της υγείας των απεργών πείνας, δήλωσε ότι όλοι έχουν επιστρέψει από τα νοσοκομεία, εκτός από πέντε που βρίσκονται στην «Αγία Όλγα» και θα επιστρέψουν το πρωί της Δευτέρας.

«Τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στο κτίριο Υπατία ξεκίνησε η διαδικασία της επανασίτισής τους, χωρίς να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα […]. Όσοι είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας και το εντοπίσαμε μέσα από εξετάσεις θα είναι υπό παρακολούθηση, μέσα και από την επικοινωνία μας με το φόρουμ μεταναστών Κρήτης. Ευτυχώς δεν προκλήθηκε σε κανέναν σοβαρή βλάβη της υγείας του» τόνισε ο γιατρός.

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk