Με τον αντιπρόεδρο της Siemens και επικεφαλής του Τμήματος Διαφάνειας της πολυεθνικής κ. Πέτερ Σόλμσεν συναντήθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης, στο πλαίσιο των συζητήσεων μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της γερμανικής εταιρείας για την εξεύρεση εξωδικαστικού συμβιβασμού στην υπόθεση των «μαύρων ταμειών», η οποία απασχολεί επί χρόνια και την ελληνική κοινή γνώμη.

Η συνάντηση, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο «BHMA» ο υπουργός, αν και ήταν η πρώτη μεταξύ των δύο πλευρών, «έγινε σε καλό κλίμα και ήδη μπήκε ένα πλαίσιο για την εξεύρεση συμφωνίας για τις αστικές υποθέσεις που εκκρεμούν με τη εταιρεία».

Στην συμφωνία που αναζητείται μεταξύ των δύο πλευρών «δεν περιλαμβάνονται προφανώς οι διευρευνώμενες ποινικές πλευρές του μεγάλου αυτού σκανδάλου», σημειώνει ο υπουργός.

Ο υπουργός διαπίστωσε ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας αλλά και να αποδοθούν οι ευθύνες που θα προκύψουν.

Της συνάντησης αυτής, είχε προηγηθεί, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, επαφή του έλληνα υπουργού στο Βερολίνο με σύμβουλο της καγκελαρίου κυρίας Αγκελα Μέρκελ, με τον οποίο συζητήθηκαν όλα τα σχετικά με το σύμφωνο σταθερότητας θέματα.

Στην συνάντηση του κ. Παμπούκη με τον κ. Σόλμσεν μετείχαν επίσης τα μέλη της νομικής ομάδας της ελληνικής πλευράς, αλλά και ο νομικός σύμβουλος της Siemens Hellas, υπεύθυνος για το τοπικό Τμήμα Διαφάνειας της εταιρείας, κ. Ρ. Σικέλης.