Ο Παμπούκης πάει στην Κύπρο γα… δουλειές

Θα συζητήσει το θέμα των κυπριακών επενδύσεων στην Ελλάδα και το ενεργειακό θέμα στην ΑΟΖ Κύπρου

Την Κύπρο έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης. Επισήμως επισκέπτεται την Κύπρο για να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο, κάτι που γίνεται κάθε φορά από μέλη της κυβέρνησης, με μια όμως διαφορά. Ο κ. Παμπούκης θα πάει στη Λευκωσία στις 23 Μαρτίου και θα επιστρέψει στις 25 ανήμερα της επετείου για την εθνική επέτειο.

Δύο ημέρες δηλαδή παραμονής στη Μεγαλόνησο, για να παραστεί σε μία εκδήλωση, ίσως να θεωρηθούν υπερβολικές. Και τούτο εάν λάβει κανείς υπόψη ότι η 25η Μαρτίου δεν είναι και η επίσημη επέτειος της Κύπρου, αφού η επίσημη επέτειος ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, τιμάται (με παρελάσεις κτλ.) την 1η Οκτωβρίου (ημερομηνία κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση αποστέλλει υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία, όπως κάνει και η Βουλή των Ελλήνων.

Συνεπώς ποίος ο λόγος της επίσκεψης του κ. Παμπούκη στη Λευκωσία; Αν και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα έως σήμερα θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Παμπούκης θα συζητήσει και το θέμα των κυπριακών επενδύσεων στην Ελλάδα και το ενεργειακό θέμα στην ΑΟΖ Κύπρου (είχε επισκεφθεί για τον ίδιο λόγο και το Ισραήλ), αλλά και για το θέμα της SIEMENS, αφού πολλά πρόσωπα που εμπλέκονται, εμφανίσθηκαν να διαθέτουν offshore εταιρίες στη Μεγαλόνησο.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk