ΟΠΑΠ: «Μάχη για» τον τεχνολογικό πάροχο

Οι τρεις μεγάλοι του κλάδου διοργάνωσης και εξοπλισμού τυχερών παιχνιδιών εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την επιλογή νέου τεχνολογικού παρόχου του ΟΠΑΠ. Πρόκειται για τις αμερικανκές εταιρείες Gtech και Scientific Games και την ελληνική Intralot, οι οποίες κατέθεσαν σήμερα τους φακέλους συμμετοχής, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προεπιλογή υποψηφίων, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2011.Η αξία του έργου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ αποφάσισε την προκήρυξη ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού στις 30 Ιουλίου 2010.

Οι τρεις μεγάλοι του κλάδου διοργάνωσης και εξοπλισμού τυχερών παιχνιδιών εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την επιλογή νέου τεχνολογικού παρόχου του ΟΠΑΠ.

Πρόκειται για τις αμερικανκές εταιρείες Gtech και Scientific Games και την ελληνική Intralot, οι οποίες κατέθεσαν σήμερα τους φακέλους συμμετοχής, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προεπιλογή υποψηφίων, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2011.

Η αξία του έργου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ αποφάσισε την προκήρυξη ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού στις 30 Ιουλίου 2010.

Στόχος του ΟΠΑΠ είναι η διαγωνιστική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουνίου ή Ιουλίου 2011.
Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ο ΟΠΑΠ θα αξιολογήσει τους ενδιαφερόμενους με βασικό κριτήριο την εμπειρία τους και αν κρίνει ότι πληρούνται οι προυποθέσεις θα τους περάσει στη δεύτερη φάση.

Στη δεύτερη φάση οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν τα τεύχη δημοπράτησης όπου εκεί θα αναφέρονται οι απαιτήσεις του οργανισμού σε εξοπλισμό, σε λειτουργικό σύστημα σε παροχή υπηρεσιών και συντήρησης και οι διαγωνιζόμενοι θα υποβάλουν την τεχνολογική τους προσφορά η οποία όμως θα συνοδεύεται και από το κόστος υλοποίησης. Ο νικητής θα είναι αυτός που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία που θα είναι συνδυασμός της τεχνολογικής προσφοράς και της οικονομικής προσφοράς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk