Νέο ρεκόρ για την αμόλυβδη

Ένα ακόμη ρεκόρ σημείωσε σήμερα Δευτέρα η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, σκαρφαλώνοντας στο 1,677 ευρώ το λίτρο. Ωστόσο η αγορά αναμένει αποκλιμάκωση των τιμών από τα τέλη αυτής της εβδομάδας, καθώς οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υποχωρούν μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή ανήλθε στο 1,677 ευρώ το λίτρο, από 1,673 την περασμένη Παρασκευή. Η μέγιστη τιμή σκαρφάλωσε στο 1,872 ευρώ το λίτρο (Κεφαλλονιά).

Στην Αθήνα, η υψηλότερη τιμή είναι 1,799 ευρώ το λίτρο, στη Θεσσαλονίκη 1,74 και στον Πειραιά 1,859 ευρώ το λίτρο.

Σημειώνεται ότι η τιμή του αργού πετρελαίου έχει σημειώσει σημαντικές απώλειες από την περασμένη Παρασκευή, υποχωρώντας κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, καθώς μειώνεται η κατανάλωση στην Ιαπωνία.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά, αναμένεται αποκλιμάκωση των τιμών αυτήν την εβδομάδα, ενώ ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν αρχίσει να υποχωρούν οι τιμές πώλησης των διυλιστηρίων.

Οι χρεώσεις από το διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων έχουν υποχωρήσει στα 1.258 ευρώ ανά χιλιόλιτρο για την αμόλυβδη και στα 644 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης, από 1.261 και 648 ευρώ προηγουμένως.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης, η μέση πανελλαδική τιμή είναι 89,5 λεπτά το λίτρο και η μέγιστη παραμένει στα 99.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk