Ευρωζώνη : Αυξημένη 0,3% η βιομηχανική παραγωγή

Ελαφρά άνοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρώπη τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.
Κατά 0,3% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στις 17 χώρες της ευρωζώνης σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2010 ενώ ελαφρώς μεγαλύτερη (0,6) ήταν η άνοδος του αντίστοιχου δείκτη στις 27 χώρες της Ε.Ε το ίδιο διάστημα.

Η οριακή άνοδος του βιομηχανικού κλάδου στην ευρωζώνη αποδίδεται κυρίως στις θετικές επιδόσεις της Γαλλίας (άνοδος 1,1%) και της Ισπανίας (άνοδος 1,4%) καθώς η Γερμανία κατέγραψε σχεδόν μηδενική αύξηση (0,1%) ενώ στην Ιταλία ο αντίστοιχος δείκτης υποχώρησε κατά 1,5%.

Συνολικά τα στοιχεία αντανακλούν βελτίωση της βιομηχανικής παραγωγής σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010 (άνοδος 6,6%).

Πάντως νεότερες εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών Markit κάνουν λόγο για μεγαλύτερη βελτίωση του βιομηχανικού κλάδου το Φεβρουάριο με «ατμομηχανή» την αύξηση-ρεκόρ της παραγωγής στη Γερμανία.

Τόσο για τη βιομηχανία όσο και για τον τομέα παροχής υπηρεσιών η Markit προβλέπει άνοδο 8% για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς. Στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Ελλάδας τον περασμένο Ιανουάριο δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk