Ο Τσίκο είναι ένας νεαρός πιανίστας με μεγάλα όνειρα. Η Ρίτα είναι μια όμορφη τραγουδίστρια, που διαθέτει εκπληκτική φωνή. Ο ρομαντισμός και η μουσική θα φέρουν τον έναν κοντά στον άλλο, όμως η κοινή πορεία τους δεν θα είναι μόνον μέσα στην χαρά και τους όμορφους ήχους αλλά θα έχει και στιγμές λύπης και ταλαιπωρίας. Οπως συμβαίνει και με τη λάτιν μπαλάντα, το μπολερό.

Ολα αυτά στο «Chico and Rita», ταινία κινουμένων σχεδίων του ισπανού σκηνοθέτη Φερνάντο Τρουέμπα που για την δημιουργία της συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή της μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης, Χαβιέρ Μαρισκάλ. Το «Chico and Rita» που συλλαμβάνει με ακρίβεια τον παλμό της κουβανέζικης πραγματικότητας, για να δώσει μια συναρπαστική ιστορία αγάπης, εμπλουτισμένη με άφθονη τζαζ, είναι η τρίτη προβολή της διοργάνωσης «Μουσικός Μάρτης στο Δαναό», εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικής κινηματογραφικής επιμέλειας υπό τον τίτλο «Ο Δαναός προτείνει» και θα πρβληθεί την Τρίτη 15 Μαρτίου.

Κινούμενο σχέδιο, εναλλακτική αφήγηση, αυτοσχεδιασμός και υπέροχη σκηνοθεσία, καταλήγουν σε ένα μουσικό μανδύα αποτελούμενο από ήχους των Τσάρλι Πάρκερ, Ντίζι Γκιλέσπι, Τίτο Πουέντε και Τελόνιους Μονκ. Το «Chico and Rita» συνδυάζει τη μαγεία του Buena Vista Social Club, αναδεικνύοντας μια animated ιστορία αγάπης, σε πρώτης διαλογής «ενήλικο» καρτούν. Iσως η καλύτερη ταινία που έχει φτιαχτεί ποτέ για jazz μουσική και παράλληλα το πιο ιδιαίτερο love story των τελευταίων χρόνων.

Την Τρίτη 15 Μαρτίου στην αίθουσα Δαναός Κηφισίας και Πανόρμου