Συνέβησαν το Σάββατο στο Μέγαρο

΄Ηταν τα καλά νέα από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών που απέπνεαν ένα γενικό κλίμα αισιοδοξίας; Ανεξαρτήτως της αιτίας, ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν ότι η παράσταση της «Μαρίας Στουάρντα» το βράδυ του Σαββάτου ήταν μια από τις πιο λαμπερές στην ιστορία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, και της συζύγου του, Μαίης, εκπροσώπων του πολιτικού, αλλά κυρίως του επιχειρηματικού χώρου, η βραδιά ξεκίνησε στις 8.10 μ.μ. με τον πρώτο πολίτη της χώρας να έχει πάρει τη θέση του ανάμεσα στη σύζυγό του και στις κυρίες Μαριάννα και Εριέττα Λάτση δεδομένου του ότι η συζητημένη «Μαρία Στουάρντα» ανεβαίνει στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με τη Σκάλα του Μιλάνου που χορηγεί η Eurobank.

Στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη δεν έπεφτε καρφίτσα προχθές βράδυ. Ένα θέατρο γεμάτο επισήμους που στάθηκε όρθιο όταν παίχτηκαν οι εθνικοί ύμνοι Ελλάδος και Ιταλίας προλογίζοντας την εμφάνιση των συντελεστών στη σκηνή και θυμίζοντας ότι οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ιταλικής Δημοκρατίας για τα 150 χρόνια της ανεξαρτησίας της χώρας.

Στο διάλειμμα τα πηγαδάκια ήταν αμέτρητα. Τα περισσότερα βλέμματα, ωστόσο, συγκέντρωσε το τραπέζι του Προέδρου της Δημοκρατίας που είχε στη συντροφιά του το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη -παρ’ ότι πολιτικοί αντίπαλοι οι δυο άντρες είναι και καλοί φίλοι -ενώ η παρέα πλαισιωνόταν από τις συζύγους τους. Ένα άλλο τραπέζι που συζητήθηκε ήταν εκείνο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και της συζύγου του, Δάφνης, με τον Παναγιώτη Θωμόπουλο, Πρόεδρο Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το ζεύγος Γιάννη και Σάντρας Πρετεντέρη.

Η παράσταση με τη διανομή της πρεμιέρας, την Πατρίτσια Τσιόφι στο ρόλο της τραγικής βασίλισσας, το εντυπωσιακό σκηνικό και τα επιβλητικά κοστούμια του Πιερ Λουίτζι Πίτσι (σημειωτέον, τα δούλευε στο πλαίσιο του Μουσικού Φλωρεντινού Μαϊου από το 1968) χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους και βρήκε στο πόντιουμ ένα ακόμα φίλο του Μεγάρου, τον αρχιμουσικό Ρίτσαρντ Μπόνινγκ να διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Ακολούθησε κοκτέιλ στο φουαγιέ του πρώτου ορόφου με οικοδεσπότη τη Eurobank.

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk