Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Τζ. Κρόουλι, ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από τη θέση του μετά το σάλο που ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε αποκαλέσει «βλακώδη» την αντιμετώπιση από το Πεντάγωνο ενός Αμερικανού στρατιώτη ο οποίος κατηγορείται ως υπεύθυνος για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων που δημοσιεύονται από την ιστοσελίδα Wikileaks.

«Η αντιμετώπιση που επιφυλάσσεται στο στρατιώτη Μάνινγκ είναι «γελοία, αντιπαραγωγική και βλακώδης», είχε πει ο Κρόουλι, σύμφωνα με όσα έγραψε στο μπλογκ του την Παρασκευή ένας δημοσιογράφος του BBC.

«Λόγω των επιπτώσεων από τις δηλώσεις μου, για τις οποίες αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, υπέβαλα την παραίτησή μου από εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ», αναφέρει ο Κρόουλι σε ανακοίνωσή του.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, έκανε δεκτή την παραίτηση του Κρόουλι. Τα καθήκοντά του θα αναλάβει προσωρινά ο Μάικ Χάμερ, που ήταν μέχρι σήμερα αναπληρωτής του.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk