Σαββατο 12.03.11

Μελίντα και Μελίντα

(Melinda and Melinda)

ANTENNA, 01.10

Κατά την διάρκεια ενός απογευματινού καφέ, δυο νεουρκέζοι διανοούμενοι (Γουάλας Σον, Λάρι Πάιν) αρχίζουν ένα παιχνίδι ανάλυσης της δυαδικής φύσης του ανθρώπινου δράματος.

Tοποθετoύν ένα φανταστικό πρόσωπο, την Μελίντα (Ράντα Μίτσελ) ο ένας σε μια ιστορία με κωμική εξέλιξη και ο άλλος σε δραματική.

Ρομαντική αλλά όχι αξέχαστη κομεντί του Γούντι Αλεν. (ΗΠΑ, 2005, 95’)

Η δύναμη του εννέα

(The nines)

STAR, 02.15

Ενας ηθοποιός της τηλεόρασης σε κατ’ οίκον περιορισμό, ένας παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής που κινδυνεύει να ματαιωθεί και ένας άντρας που βρίσκεται καθηλωμένος στη μέση του πουθενά μαζί με την σύζυγο και την κόρη του, είναι τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτόν τον μυστηριώδες γρίφο σε σκηνοθεσία Τζον Ογκαστ, με τους Ράιαν Ρέινολντς, Χόουπ Ντέιβις. (ΗΠΑ, 2005, 99’)

Σήμα κινδύνου 2

(Τhe ring two)

STAR, 00.30

«Συνέχεια» του «Σήματος κινδύνου» στο οποίο μια γυναίκα (Ναόμι Γουότς) καταδιωκόταν από τον εφιάλτη μιας βιντεοκασέτας με θανατηφόρες ιδιότητες.

Φυσικά, το σκηνικό επαναλαμβάνεται… Σκηνοθεσία: Χιντέο Νακάτα. (ΗΠΑ, 2005, 98´)

ΚΥΡΙΑΚΗ 13.03.11

Ολέθρια σύγκρουση

(Deep impact)

ANTENNA, 24.00

Ενας καταστροφικός μετεωρίτης κατευθύνεται προς την γη και μια ομάδα ειδικών καλείται να την σώσει.

Οι επιστήμονες κατασκευάζουν τεράστιες σπηλιές, όπου μπορούν να χωρέσουν ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Οχι, δεν πρόκειται για τον «Αρμαγεδδώνα» αλλά για μια σοβαρότερη παρόμοιου περιεχομένου ταινία της Μίμι Λέντερ, με τους Ρόμπερτ Ντιβάλ, Τία Λεόνι και ο Μόργκαν Φρίμαν (που παίζει τον Πρόεδρο της Αμερικής). (ΗΠΑ, 1998, 115’)

A little thing called murder


ANTENNA, 02.30

Το αιματηρό χρονικό μιας μητέρας και του γιού της (Τζούντι Ντέιβις, Τζόναθαν Τζάκσον) οι οποίοι δίασχίζοντας οδικώς την Αμερική έγιναν οι πρωταγωνιστές μιας σειράς εγκλημάτων (ληστειών, εμπρησμών, δολοφονιών).

Θρίλερ βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και σκηνοθετημένο από τον Ρίτσαρντ Μπέντζαμιν σε μια αλλόκοτη στροφή καριέρας αφού η φιλμογραφία του περιέχει σχεδόν απποκλειστικά κωμωδίες. (ΗΠΑ, 2006, 85’)

Τι απέγινε η Κούκι;

(Cookie)

STAR, 03.45

Οι περιπέτειες μιας 18χρονης (Εμιλι Λόιντ) με πάθος για τα κοσμήματα, τις τσίχλες και τις μικροαπατεωνιές, η οποία ακολουθεί τα χνάρια του γκάνγκστερ πατέρα της (Πίτερ Φολκ) που βρίσκεται στη φυλακή.

Ευχάριστη αλλά παντελώς αδιάφορη αστυνομική κωμωδία της Σούζαν Σαίτελμαν που ξεχνιέται αμέσως…

Κρίμα που η πορεία της σκηνοθέτιδος του επιτυχημένου «Ψάχνοντας απελπισμένα την Σούζαν», δεν είχε ανάλογη επιτυχία. (ΗΠΑ, 1989, 89’)