Η απόκτηση του Φερνάντο Τόρες από την Τσέλσι σε συνδυασμό με την καλή φόρμα του Νικολά Ανελκά έχουν άσχημο συνεπακόλουθο για έναν ποδοσφαιριστή που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη λονδρέζικη ομάδα από το καλοκαίρι του 2004 ως σήμερα. Ο σκόρερ 93 τερμάτων σε 191 επίσημα ματς των Μπλε Ντιντιέ Ντρογκμπά (υπο)λογίζεται πλέον ως τρίτος στην ιεραρχία των επιθετικών της ομάδας και αυτό οδηγεί σε διάφορα συμπεράσματα σχετικά με το μέλλον του στο Λονδίνο.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πλησιάζει ο καιρός που θα αποχωρήσει για τα Αραβικά Εμιράτα ή το Κατάρ βγάζοντας εύκολα κάμποσα εκατ. εύρω για να παίζει ποδόσφαιρο στο ρελαντί, άλλοι τον συνδέουν με ομάδες των ΗΠΑ όπου καταλήγουν όλο και περισσότεροι σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Τιερί Ανρί.

Αφού άκουσε και διάβασε τις διάφορες φήμες, ο 33χρονος επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού απάντησε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο: «Σκοπεύω να παίζω για πολλά χρόνια ακόμα, ίσως και δέκα. Το σίγουρο είναι πάντως ότι όταν αποχωρήσω θα το κάνω ενώ θα βρίσκομαι στο υψηλότερο επίπεδο, δεν έχω σκοπό να γίνω γυρολόγος για τα χρήματα».

Οσο για τα μελλοντικά σχέδιά του ο σπουδαίος επιθετικός τόνισε ότι «θα ήθελα να ξεφύγω από το ποδόσφαιρο και να ασχοληθώ σοβαρά με ανθρωπιστικά θέματα. Θέλω να συμβάλω στη βελτίωση των συνθηκών ζωής ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη, παιδιών που στερούνται τα βασικά για να μεγαλώσουν»

Ο Ντρογκμπά μίλησε και για την υπόθεση ντόπινγκ που αφορά τον συμπατριώτη του κεντρικό αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι Κόλο Τουρέ, τον οποίο υπερασπίστηκε λέγοντας ότι «είμαι βέβαιος ότι δεν έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών με σκοπό να κλέψει. Δεν είναι τέτοιος τύπος. Πρέπει να έγινε κάποιο βλακώδες λάθος και ελπίζω να αποδειχθεί».