Εχει περάσει ένας μήνας από την τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, η οποία καταγράφηκε στις 11 Φεβρουαρίου εναντίον της ΑΕΚ (3-1). Εκτοτε ακολούθησαν τρεις σερί γκέλες στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο και τη Λάρισα, που μεγάλωσαν τον προβληματισμό στις τάξεις των Πρασίνων. Διότι πράγματι το Τριφύλλι αδικήθηκε κατάφορα στην ήττα (2-1) που υπέστη στο ντέρμπι με τους Ερυθρόλευκους, αλλά στη συνέχεια δεν κατόρθωσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αν στην εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με την ομάδα του Περιστερίου, που πήρε μορφή συλλαλητηρίου, οι ποδοσφαιριστές επηρεάστηκαν από την εκρηκτική ατμόσφαιρα, οι δικαιολογίες και τα άλλοθι τελείωσαν όταν την περασμένη Κυριακή οι Πράσινοι ηττήθηκαν (2-0) σχεδόν με κατεβασμένα χέρια από την ΑΕΛ.

Οι συνεχιζόμενες, κάτω του μετρίου, εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες εβδομάδες αναγκάζουν τον τεχνικό της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα να διαφοροποιήσει τα πλάνα του ψάχνοντας για την καταλληλότερη φόρμουλα προκειμένου να μην συνεχιστεί ο αγωνιστικός κατήφορος, ο οποίος πέραν του ψυχολογικού τομέα, θα επηρεάσει και βαθμολογικά καθώς σε τυχόν νέο στραβοπάτημα θα χαθεί (και) το βαθμολογικό προβάδισμα των τριών βαθμών που έχουν οι Πράσινοι από τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν θέση στα πλέι οφ.

Μια από τις βασικές σκέψεις του κόουτς Φερέιρα αφορά στην αλλαγή συστήματος από 4-3-3 σε 4-4-2 και κατ’ επέκταση στην κοινή χρησιμοποίηση στην αρχική ενδεκάδα του Τζιμπρίλ Σίσε και του Αντώνη Πετρόπουλου. Μάλιστα μια τέτοια συνύπαρξη εντός γηπέδου θα παρουσιάσει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τα αγωνιστικά δεδομένα του Τριφυλλιού, με δεδομένο ότι οι δύο σέντερ φορ κατά τη διετή κοινή θητεία τους στην ομάδα ουδέποτε έχουν συμπεριληφθεί μαζί στην αρχική ενδεκάδα!

Ο Σισέ από τον Αύγουστο του 2009 αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος στην ενδεκάδα του ΠΑΟ (δεν αγωνίζεται μόνο για λόγους… ανωτέρας βίας), ενώ ο Πετρόπουλος ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται είτε ως αλλαγή τού γάλλο στράικερ, είτε συμπληρωματικά στο πλευρό του όταν οι Πράσινοι προσπαθούν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ.

Αν μη τι άλλο πάντως, αμφότεροι έχουν έφεση στο γκολ, γεγονός που θέλει να εκμεταλλευτεί ο κ. Φερέιρα. Ο μεν Σισέ είναι ο πρώτος σκόρερ του εφετινού πρωταθλήματος με 18 γκολ, ο δε Πετρόπουλος έχει πετύχει δύο τέρματα σε οχτώ συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα. Ο 66χρονος προπονητής, όπως έδειξε στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών, στοχεύει να παντρέψει το ύψος και το καλό παιχνίδι με πλάτη που διαθέτει ο 24χρονος σέντερ φορ με την εκρηκτικότητα και την ταχύτητα του κορυφαίου γκολτζή που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία χρόνια.