Στο Βιβλίο Γκίνες το Kinect της Microsoft

Το Kinect αναγνωρίζει τις κινήσεις του σώματος και απομονώνει τις φωνές από το θόρυβο επιτρέποντας στον παίκτη να παίξει χωρίς χειριστήρια.

«Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους: Σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα, καμία άλλη καταναλωτική συσκευή ηλεκτρονικών δεν πούλησε ταχύτερα μέσα στις πρώτες 60 ημέρες της κυκλοφορίας της, επίτευγμα αναμφισβήτητα σπουδαίο αν αναλογιστεί κανείς την δυναμική του χώρου». Ο επικεφαλής της ενότητας Gaming για τα Ρεκόρ Γκίνες, Gaz Davies αναφερόταν στο Kinect, τον αισθητήρα της Microsoft για την κονσόλα της, Xbox 360.

Με βάση τα στοιχεία του Γκίνες, από τις 4 Νοεμβρίου 2010 έως τις 3 Ιανουαρίου 2011 πουλήθηκαν 8 εκατομμύρια αισθητήρες της Microsoft για το Xbox 360, δηλαδή κατά μέσο όρο κάθε μέρα έφευγαν από τα ράφια των καταστημάτων (σε όλο τον κόσμο) περισσότερα από 133.333 Kinect(!). O ρυθμός αυτός είναι μεγαλύτερος και από τα μεγέθη των εξαιρετικά επιτυχημένων προϊόντων της Apple, όπως το iPhone ή το iPad (δείτε τα κατορθώματα του iPad σε αριθμούς: 3.000.000 iPad σε 80 μέρες). Σύμφωνα με την Microsoft, σήμερα οι πωλήσεις του Kinect έχουν ξεπεράσει τα 10.000.000.

Το Kinect αναγνωρίζει τις κινήσεις του σώματος και απομονώνει τις φωνές από το θόρυβο επιτρέποντας στον παίκτη να παίξει χωρίς χειριστήρια.

Ο αισθητήρας πωλείται στην ελληνική αγορά αντί 159 ευρώ και μαζί με την κονσόλα Xbox 360 4GB και ένα το Kinect Adventures σε πακέτο, αντί 309 ευρώ (διαδικτυακά πωλείται και φθηνότερα έως και 35 ευρώ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk