«Σεβόμαστε απολύτως τις συμβατικές μας υποχρεώσεις πρός τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και καλούμε και τη διοίκηση της εταιρείας, να σεβαστεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις για την κατασκευή των τορπιλακάτων» δήλωσε ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης στο πλαίσιο της εκδήλωσης παράδοσης – παραλαβής Διοίκησης 1ης Στρατιάς, στη Λάρισα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Μπεγλίτης είπε αναλυτικά τα εξής:
Ασφαλώς μας προβληματίζει, όπως μας προβληματίζουν και οι αρνητικές εξελίξεις για την όποια βιομηχανία, για την όποια επιχείρηση. Είναι μια ιδιωτική επιχείρηση, η οποία ζήτησε να υπαχθεί στη διαδικασία του άρθρου 99. Δεν είναι νομικά μια κατάσταση πτώχευσης. Θέλω να ελπίζω ότι η διοίκησή της θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της, έτσι ώστε να ανασυγκροτήσει την εταιρεία. Εμείς ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ως εταίροι αυτής της βιομηχανίας – γιατί πρέπει να σας πώ ότι έχουμε παραγγελίες κατασκευής τορπιλάκατων- θα υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα του ελληνικού λαού, πάντα στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεων, οι οποίες δεν είναι μονομερείς.
Σεβόμαστε απολύτως τις συμβατικές μας υποχρεώσεις και καλούμε και τη διοίκηση της εταιρείας, να σεβαστεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Αυτό εξάλλου απαιτούν τα συναλλακτικά ήθη και το δίκαιο της χώρας μας. Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και θα σταθούμε δίπλα τους, θέλω να πω όμως, κι αυτό έχει γενικότερη αξία και αναφορά, ότι αμυντικές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Ναυπηγείων, δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνο μέσα από τις προμήθειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Θα επιβιώσουν αν αποκτήσουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα, αν έχουν εξωστρέφεια, αν ανοιχτούν στο σκληρό διεθνή και ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Μόνο κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορούν πραγματικά οι βιομηχανίες στη χώρα μας και ιδιαίτερα οι αμυντικές βιομηχανίες να επιβιώσουν, να αναπτυχθούν στο μέλλον»