Κριτική Β. Παπανδρέου στις τροπολογίες

Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της οποίας προεδρεύει, όπου συζητείται το φορολογικό νομοσχέδιο, η πρώην υπουργός δεν δίστασε να ασκήσει δριμεία κριτική για την συνεχιζόμενη τακτική να κατατίθενται εκπρόθεσμες και ογκώδεις τροπολογίες.

Σε «χλωρό κλαρί» δεν αφήνει την κυβέρνηση η κυρία Βάσω Παπανδρέου, η οποία σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την καταψήφιση από μέρους της τροπολογίας αρμοδιότητας του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκη που αφορούσε την δόμηση σε μικρά νησιά του Αιγαίου, προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις προς τους υπουργούς οι οποίοι καταθέτουν εκπρόθεσμες τροπολογίες.

Ετσι, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της οποίας προεδρεύει, όπου συζητείται το φορολογικό νομοσχέδιο, η πρώην υπουργός δεν δίστασε να ασκήσει δριμεία κριτική για την συνεχιζόμενη τακτική να κατατίθενται τροπολογίες.

Ειδικότερα, με αφορμή την κατάθεση τριών σημαντικών τροπολογιών (μεταξύ των οποίων και εκείνη που αφορά στην ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές) στο συζητούμενο νομοσχέδιο, η κυρία Παπανδρέου είπε: «Δεν είναι καλή πρακτική και δεν αναβαθμίζουν το κοινοβούλιο οι εκπρόθεσμες και ογκώδεις τροπολογίες».

Πρόσθεσε δε ότι «έχουμε ζητήσει να μην αξιοποιείτε τα παραθυράκια του νόμου και φέρνετε τροπολογίες την τελευταία στιγμή». «Εκφράζω δυσαρέσκεια εκ μέρους της επιτροπής και αυτό να έρθει εις γνώση της κυβέρνησης. Αυτή η τακτική δεν συμβάλλει στην αναβάθμιση αλλά στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου», κατέληξε, απευθυνόμενη προς τον παριστάμενο υφυπουργό Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά, ο οποίος σχολίασε ότι «προφανώς και δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση με τις τροπολογίες, αλλά ας θυμηθούμε τι γινόταν και στο παρελθόν».

Μάλιστα δέχθηκε την επίπληξη της κυρίας Παπανδρέου όταν κατέθεσε πλήθος νομοτεχνικών βελτιώσεων στο φορολογικό: «Παραέχετε ξεχειλώσει την έννοια των νομοτεχνικών βελτιώσεων», του είπε με αυστηρό ύφος η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk