Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών αναγορεύεται ο επιμελητής εκθέσεων κ. Χρήστος Μ. Ιωακειμίδης την Πέμπτη 17 Μαρτίου, ώρα 19.30 στην αίθουσα Ντε Κίρικο της ΑΣΚΤ.

Η Σύγκλητος της Σχολής αποφάσισε να τιμήσει τον κ. Ιωακειμίδη για την εξαίρετη και διακεκριμένη προσφορά του στο πεδίο της σύγχρονης τέχνης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται μεταξύ άλλων ότι ο Χρήστος Μ. Ιωακειμίδης συνέβαλε με το έργο του καταλυτικά όχι μόνο στην αποτύπωση ιστορικών εικαστικών ρευμάτων αλλά κυρίως στην συγκρότηση και την ανάδυση τάσεων, που ορίζουν το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό στίγμα της εποχής μας. Η άμεση επαφή του με τους ίδιους τους καλλιτέχνες που συνεργάζεται –η μακρά φιλία του με τον Γιόζεφ Μπόυς αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό αλλά όχι και το μοναδικό παράδειγμα– κάνει φανερή την κεντρική θεωρητική και επιμελητική του αντίληψη.

Ο Χρήστος Ιωακειμίδης είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιμελητές μεγάλων εικαστικών διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας αλλά και ένας από τους «συν-διαμορφωτές» ορισμένων από τις πιο σημαντικές τάσεις της σύγχρονης τέχνης.