Η απόσταση από το ρόλο της λεσβίας που μεγαλώνει παιδιά στην ταινία «Τhe kids are all right» σε αυτόν της Σάρα Πέιλιν, της ηγετικής μορφής του υπερσυντηρητικού κινήματος Tea Party και υποψήφιας αντιπροέδρου με τους Ρεπουμπλικάνους το 2008, είναι μεγάλη. Ή μήπως όχι;

Η Τζούλιαν Μουρ διανύει την απόσταση. Στη νέα τηλεταινία του καλωδιακού HBO με τίτλο «Game Change», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο των Μαρκ Χάλπεριν και  Τζον Χάιλεμαν, η οποία παρακολουθεί τον δρόμο που διένυσε ο Τζον Μακ Κέιν για τις προεδρικές εκλογές του 2008 θα πρέπει να στριμωχτεί στα ταγεράκια της σιδηράς κυρίας από την Αλάσκα.

Την Τετάρτη (27/04/2011), το καλωδιακό ΗΒΟ έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της Τζούλιαν Μουρ ως Σάρα Πέιλιν. Στην διαδικτυακή του έκδοση, το περιοδικό «New York» σχολίασε πικρόχολα ότι η εικόνα της Μουρ, έχει «κάτι από κέρινο ομοίωμα του Μουσείου Τισό».  
{{{ moto }}}
Με μια πρώτη σκέψη πρόκειται όντως για κόντρα ρόλο καθώς δύσκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί την φιλελεύθερη αμερικανίδα ηθοποιό, ένθερμη οπαδό του Ομπάμα και των Δημοκρατικών – το 2004, επί εποχής πολιτικής ηγεμονίας Μπους είχε δώρισε 2.000 δολάρια στον δημοκρατικό υποψήφιο Τζον Κέρι για την καμπάνια του – , να ποζάρει δίπλα σε κουφάρια τάρανδων που μόλις έχει σκοτώσει, να δηλώνει ανόητα ότι από το παράθυρό της στην Ουασίλα της Αλάσκας βλέπει «τη Ρωσία», να προσωποποιεί το πιο συντηρητικό και απεχθές για την Αριστερά κομμάτι της Αμερικής.

Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν για την 52χρονη Τζούλιαν Μουρ που θα μπορέσει να αποδείξει για μία ακόμη φορά τις υποκριτικές της ικανότητες, οι οποίες πάντως δεν της έχουν φέρει το Οσκαρ, αν και έχει υπάρξει υποψήφια τέσσερις φορές – ίσως ένα τηλεοπτικό Emmy να της είναι πιο εύκολο, έστω και για τον ρόλο της Πέιλιν. Tον προεδρικό υποψήφιο το 2008 γερουσιαστή Μακ Κέιν θα υποδυθεί ο Εντ Χαρις.

Η Μουρ δεν είναι πάντως η πρώτη που δοκιμάζει να ενσαρκώσει τη Σάρα Πέιλιν για τις ανάγκες ενός τηλεοπτικού προγράμματος, ενδεικτικό της διείσδυσης που έχει η φιγούρα της πρώην κυβερνήτου της Αλάσκας στο αμερικανικό κοινό. Η ελληνικής καταγωγής Τίνα Φέι έκανε θραύση σατιρίζοντας και υποδυόμενη την Πέιλιν στο Saturday Night Live του ΝΒC.

Αλλά και η ίδια η Πέιλιν, μετά την αποτυχημένη εκστρατεία στο πλευρό του Τζον Μακ Κέιν, δοκίμασε τρόπον τινά την τύχη της στον χώρο του θεάματος. Πέρασε από το Fox, το συντηρητικό δίκτυο του Ρούπερτ Μέρντοχ, ως πολιτική αναλύτρια, πρωταγωνίστησε σε μια σειρά με τίτλο «Η Αλάσκα της Σάρα Πέιλιν» και συμμετείχε σε ραδιοφωνικές εκπομπές όπου όμως δεν απέφυγε τις γκάφες: σε μία από αυτές δήλωσε ότι «οι Βορειοκορεάτες είναι σύμμαχοι της Αμερικής», προδίδοντας όχι μόνο την άγνοιά της σε θέματα διεθνούς διπλωματίας (αυτή θεωρείται λίγο πολύ δεδομένη) αλλά σε θέματα απλής γεωγραφίας.

Αλλά η Πέιλιν δεν πτοείται. Δηλώνει ότι το 2012 μπορεί να κερδίσει τον Μπαράκ Ομπάμα και ξέρει ότι η παρουσία της, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στον χώρο του θεάματος την οφελεί. Πολλοί αναλυτές άλλωστε επιμένουν ότι η νίκη του Ομπάμα το 2008 «στρώθηκε» από τηλεοπτικούς αφροαμερικανούς προέδρους (βλέπε «24»), επομένως γιατί να μην συμβεί το ίδιο με μια Πέιλιν «βελτιωμένη» από τη δημοτικότητα της Τζούλιαν Μουρ. Κανείς άλλωστε στους Ρεπουμπλικανούς δεν ξεχνάει ότι και ο κολοσσός της δεξιάς ιδεολογίας στις ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν ξεπήδησε από τα στούντιο…