Μήνυση Μπέου κατά Κούγια και Πατέρα

Μήνυση για κακουργηματικές πράξεις κατά του κ. Νικόλα Πατέρα και του κ. Αλέξη Κούγια θα καταθέσει ο κ. Αχιλλέας Μπέος, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, χαρακτηρίζοντας τον πρώτο «υποκλοπέα» και τον δεύτερο «συνεργό».

Μήνυση για κακουργηματικές πράξεις κατά του κ. Νικόλα Πατέρα και του κ. Αλέξη Κούγια θα καταθέσει ο κ. Αχιλλέας Μπέος όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, χαρακτηρίζοντας τον πρώτο «υποκλοπέα» και τον δεύτερο «συνεργό».

Παράλληλα ο πρόεδρος της βολιώτικης ΠΑΕ έκανε λόγο για συρραφή κασετών, ενώ παραδέχθηκε ότι στο ηχογραφημένο απόσπασμα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η φωνή που ακούγεται είναι η δική του αλλά ισχυρίστηκε ότι το εν λόγω υλικό έχει υποστεί αλλοιώσεις καθώς αποτελεί προϊόν μοντάζ.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Μπέος:
«Ασχολούμαστε με μία στημένη υπόθεση από έναν άνθρωπο που κάποτε ήταν προσωπικός μου φίλος. Σκοπός του ήταν να στιγματίσει εμένα προσωπικά μετά την ρήξη που είχαμε στην συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας στις 17 Δεκεμβρίου και την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Νικόλα Πατέρα. Είχαμε στενές σχέσεις και βλεπόμασταν τακτικά στο γραφείο του, στο σπίτι του στο κότερο του. Πότε δεν πίστεψα πως θα καταγράφει ακόμα και τις συνομιλίες μας.

Με τον κ. Πατέρα είχαμε φιλική σχέση. Μιλούσαμε συχνά για θέματα του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Οπως μου είχε πει, είχε καταγεγραμμένες συνομιλίες άλλων ανθρώπων, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα έχει και τις δικές μας. Τις τελευταίες τρεις μέρες βιώνω μία πρωτοφανή κατάσταση. Ουδέποτε ήμουν ρουφιάνος και δεν σκοπεύω στα 52 μου να γίνω. Προσωπικές συζητήσεις δεν πρόκειται να εκμυστηρευτώ παρά μόνο, αν και εφόσον είμαι υποχρεωμένος να προστατέψω τον εαυτό μου.Υποκλοπέας των διαφόρων συνομιλιών είναι ξεκάθαρο ότι είναι ο κ. Νίκος Πατέρας. Θα αποδειχθεί ξεκάθαρα από την ελληνική δικαιοσύνη.

Σχετικά με τις κασέτες δεν έχω καμία στην κατοχή μου. Ενημερώθηκα από το ίντερνετ. Εχω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι είναι προϊόν γενικών συνομιλιών πολλών μηνών, άρα και υποκλοπών, συρραφή από αποσπάσματα προσωπικών συνδιαλέξεων, δηλαδή κατασκευασμένες στα μέτρα του υποκλοπέα Νίκου Πατέρα. Οπως προκύπτει από όσα κυκλοφορούν η φωνή που ακούγεται είναι δική μου. Οπου περιέργως φαίνεται ότι μιλούσα εντελώς μόνος μου απέναντι σε ένα τοίχο και με ηχογραφούσα.

Η δικαιοσύνη κύριοι δεν λειτουργεί σύμφωνα με τον κάθε κύριο Κούγια. Τον Κούγια θέλει να τον τιμωρήσει όλη η Ελλάδα. Αν είναι άντρας ο Αλέξης Κούγιας να κατονομάσει ποιοι τον πήραν τηλέφωνο για να μη δώσει στη δημοσιότητα τη συρραφή κασέτας. Ποιοί τον ενόχλησαν και γιατί; Πάντως όχι εγώ. Ας τα πει.

Στον Πατέρα και τον αντιφατικό Αλέξη Κούγια ταιριάζει η παροιμία «πήγαν για μαλλί και θα βγουν κουρεμένοι». Αφήνω σε όλους εσάς να κρίνετε την αξιοπιστία του κ. Κούγια. Εστω και έτσι, Αλέξη Κούγια, υπερασπιστή της δικαιοσύνης, στην κασέτα δεν ακούγεται καμία άλλη φωνή πλην της δικής μου. Πώς δέχτηκες να γίνεις συνεργός σε απόκρυψη στοιχείων;

Κύριοι Πιλάβιε, Βασάρα, Τεροβίτσα, εγώ προσωπικά αν σας έχω εκβιάσει καταγγείλτε το εδώ και τώρα. Σήμερα μετά το ξεγύμνωμα του υποκλοπέα Νίκου Πατέρα και του συνεργού του Αλέξη Κούγια απορώ τι θα πουν. Αλέξη Κούγια έχεις τον χρόνο να επανορθώσεις, να ομολογήσεις τον υποκλοπέα Νίκο Πατέρα. Σήμερα, μετά τις δηλώσεις του Δαλούκα, ήδη Πατέρας και Κούγιας έπρεπε να ψάχνουν να κρυφτούν. Με τον κ. Δαλούκα τις όποιες διαφορές μας θα τις λύσουμε στα δικαστήρια.

Πράγματι μετά τον αγώνα με τον Αρη μιλήσαμε με τον Δαλούκα σε έντονο ύφος με αφορμή το γνωστό πέναλτι, που έδωσε στον Παναθηναϊκό. Καλώ τον εισαγγελέα να κάνει άρση απορρήτου τώρα, τόσο του δικού μου τηλεφώνου, όσο και του Νικόλα Πατέρα, την επόμενη ημέρα του αγώνα Αρη – Παναθηναϊκού μεταξύ των ωρών 9.30-12.30 το πρωί για να αποδειχθεί ποιος πήρε ποιον και το αντικείμενο της συζήτησης.

Και αν μπει στον κόπο ο εισαγγελέας ας επιχειρήσει να δει μήπως κατά λάθος ο ίδιος αριθμός του Πατέρα έχει επικοινωνήσει με τον Δαλούκα την ημέρα του αγώνα Αρη – Παναθηναϊκού. Για να πέσουν επιτέλους οι μάσκες!

Αυτή τη κατάσταση θα φτάσει μέχρι τέλους. Δεν θα κουκουλωθεί, όπως οι κατηγορίες για τον ξυλοδαρμό του κύριου Βασσάρα. Λέτε όλοι να επέμβουν οι δικαστικοί λειτουργοί. Που να επέμβουν; Εγώ προκαλώ τον κύριο Πατέρα και τον κύριο Κούγια να πάνε τις γνήσιες κασέτες. Μέχρι τη Δευτέρα έχω δώσει εντολή στο δικηγόρο μου να καταθέσει μήνυση στους Πατέρα και Κούγια για κακουργηματικές πράξεις εις βάρος μου.

Επίσης να σημειώσω ότι ο Θανάσης Κανελλόπουλος από σήμερα παύει να είναι προσωπικός μου δικηγόρος και στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες. Εδώ και 17 ημέρες ο κύριος Κανελλόπουλος έχει παραιτηθεί από το ΔΣ του Ολυμπιακού Βόλου.

Επίσης, ο κ. Μπέος είπε
Για το τηλεφώνημα στον κ. Δαλούκα κατά τη διάρκεια και μετά το ματς του Παναθηναϊκού με τον Αρη: «Θα σας πω γιατί τον πήρα. Γιατί είναι ένας διαιτητής από τον Βόλο και τον πήρα να του πω ότι το πέναλτι, που έδωσε εκθέτει τον ίδιο και όλο τον Βόλο».

Για τη φράση «Βαγγέλη ψάξου…»: «Πού ακούγεται αυτό; Δεν απαντάω σε κάτι που δεν έχω στα χέρια μου. Απαντάω για την κασέτα που είναι για το Αρης – Παναθηναϊκός. Εκεί να σας πω ό,τι θέλετε. Εγώ άλλη κασέτα δεν έχω ακούσει. Να σας πω όμως. Θα πρέπει να ξέρετε ότι με τη σημερινή τεχνολογία μπορούμε να επιλέξουμε από μία συζήτηση δύο ωρών πέντε, δέκα κουβέντες και να κάνουμε ένα κείμενο. Οταν μάλιστα δεν έχει αντίλογο. Δηλαδή τι κάνω εγώ, μιλάω στον εαυτό μου; Ο Νικόλας Πατέρας είναι 100% ο υποκλοπέας και ο Νικόλας Πατέρας είναι 100% ο συνομιλητής».

Για τους λόγους που θεωρεί ότι τον ηχογράφησε και δημοσιοποίησε τις συνομιλίες του ο κ. Πατέρας: «Είμαι η αιτία που ο κ. Πατέρας φεύγει από τον χώρο του ποδοσφαίρου ως αποτυχημένος και να είστε σίγουροι ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ. Δεν έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο ανάγκη από Πατέρες. Θέλει ανθρώπους αρσενικούς, όχι ανθρώπους που φτιάχνουν κασέτες».

Για το αν στόχος είναι ο ίδιος ή ο Ολυμπιακός Βόλου: «Δεν νομίζω ότι είναι στόχος η ομάδα, διότι είναι μία από τις αγαπημένες ομάδες του κόσμου. Πιστεύω ότι στόχος είμαι μόνο εγώ, γιατί δεν μασάω από αυτούς. Αυτοί είναι οι περαστικοί. Υπάρχει λόγος κι ο κ. Πατέρας το είχε πει στο περιβάλλον του ότι θα τον βρω μπροστά του. Είχε προηγηθεί η ρήξη στο Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας και τα όσα έγιναν. Άλλωστε το έργο του είναι μεγάλο, αν κρίνουμε κι από τις μέρες του στον Εθνικό. Θα μείνει στην ιστορία».


Για τις σχέσεις του με τους κκ. Πατέρα και Μαρινάκη: «Οι σχέσεις μου με τον Νίκο Πατέρα, αποδεικνύεται από την παρουσία του στα γενέθλια του στις 26 Αυγούστου -όσοι δεν ξέρετε, τότε έχει γενέθλια να του στείλετε λουλούδια- όσο κι από την κοινή παρουσία μου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη Μύκονο, που είχαμε προσωπικές στιγμές όταν βρήκα χρόνο να περάσω μαζί με τη γυναίκα μου. Μία σχέση δεν δίνει δικαίωμα σε κάποιον να νομίζει ότι συμμετείχα σε πράξεις ανιδιοτελείς ή ιδιοτελείς ή αν θέλετε να υπήρχαν σκοπιμότητες. Το ίδιο και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αναμφισβήτητα έχω κάθε δικαίωμα να μιλάω με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας ή με παράγοντα άλλης ομάδας. Είναι επίσης δικαίωμα μου να επιλέξω πότε θα σταματήσω να είμαι φίλος με τον Πατέρα, τον Μαρινάκη ή οποιονδήποτε άλλον».

Για τις κασέτες: «Δεν μπορώ να πω ότι οι σχέσεις μου είχαν θεμιτά ή αθέμιτα μέσα. Ο κ. Κούγιας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Τις ταινίες θα τις πάρουν στο Χόλιγουντ για να κάνουν ταινίες για την Ινδία! Να φέρουν τις γνήσιες κασέτες, γιατί αυτές θα τις ακούνε μόνο όσοι είναι ερωτευμένοι με τη φωνή μου. Οι άλλες θα καούν! Εγώ παραδέχομαι ότι τον πήρα μετά το τέλος του αγώνα. Τώρα βράδυ ήταν, πρωί, εγώ παραδέχομαι ότι πήρα. Τώρα όσα έχουν ειπωθεί ίσως είναι κουβέντες επιλεκτικά μαζεμένες. Μεγαλώνω πέντε παιδιά και θέλω να είναι περήφανα για τους γονείς τους. Έμπορος ναρκωτικών δεν είμαι, ούτε με δημόσια έργα ασχολούμαι. Για αυτό τα λέω όπως θέλω. Το ΣΔΟΕ έχει έρθει πέντε φορές από την αρχή της χρονιάς. Ας έρθουν όσες θέλουν! Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Να έρθουν, να τους ετοιμάσω κι ένα αρνί γιατί στο Βόλο έχουμε καλά ψητά.


Για το αν θέλουν κάποιοι να τον… τελειώσουν από το ποδόσφαιρο: «Ο κύριος Πατέρας έχει αποχωρήσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα κάθεται στο μπαλκόνι του και μετράει τα αυτοκίνητα που περνάνε. Μονά-ζυγά. Θα συμφωνήσω ότι δεν είμαι αρεστός. Και πως να είμαι; Αφού προκαλώ. Δεν έχω γραφείο με δημοσιογράφους, να κάνω τραπέζια, να κάνω επικοινωνιακά τρικ. Έτσι είμαι. Είμαι ειλικρινής. Πήρα μία ομάδα που πριν από δυόμιση χρόνια χρωστούσε σε όποιον μιλούσε ελληνικά, είχε 53 προσφυγές και βρισκόταν στην τελευταία θέση. Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει 1,4 εκατ. ευρώ. Και δεν μιλάμε για ρυθμίσεις, αλλά για ΙΚΑ κτλ. Δεν χρωστάει σε κανέναν, παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Φέρτε τεχνοκράτες όπως ο Κιντής. Να χρεώνω τις ομάδες 150 εκ. ευρώ. Να έχουν ένα γραφείο, που πληρώνουν οι φουκαριάρες οι ομάδες, να κρατάνε το προφίλ τους. Σάπιοι μέσα τους. Αυτούς θέλετε; Για να πει κάποιος ότι δεν θέλει τον Μπέο, αν βρεθεί κάποιος να πει ότι έχω κάνει εγκληματικές πράξεις. Να έρθει ένας να το πει. Είμαι εύσωμος, χοντρός, καραφλός. Εντάξει δεν είμαι αρεστός. Θα κριθώ για το έργο στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Πανιώνιο. Ας με κρίνετε για αυτό. Είδαμε και τώρα, που είναι ο Πανιώνιος».

Για τη φράση του ότι οι κασέτες είναι πλαστές: «Οταν λέω πλαστές εννοώ ότι είναι συρραφή. Ζητάω την άρση του απορρήτου, δημόσια. Να πάει ο εισαγγελέας να ψάξει αν μίλησα πριν από τον αγώνα εγώ με τον κ. Δαλούκα. Μήπως μίλησε με κάποιον άλλον; 11 Σεπτεμβρίου έπαιξε Αρης – ΠΑΟ, 12 Σεπτεμβρίου εγώ μιλάω με τον κ. Πατέρα. Με πήρε αυτός. Ας ψάξουν να δουν τι είπαμε».

Για τον ορισμό του Τάσου Κάκου: «Θεωρώ γελοίο και ο τελευταίος να πιστέψει ότι εγώ έχω τη δυνατότητα να ορίσω σε ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού ένα διεθνή διαιτητή. Θεωρώ όμως ότι πολλοί από εσάς τους δημοσιογράφους μπορείτε να κρίνετε πόσοι αξιολογημένοι διαιτητές μπορούν να διαιτητεύσουν ένα παιχνίδι. Τους προκαλώ! Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Θεωρώ γελοίο ότι έχω τη δυνατότητα να ορίσω σε έναν αγώνα του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού έναν διεθνή διαιτητή. Μπορούμε, όμως, να κρίνουμε παραμονές ενός ντέρμπι ποιοι θα οριστούν σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ. Και δημοσιογράφοι και παράγοντες μπορούν να το κάνουν. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και μπορώ να κρίνω κάποια πράγματα. Στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός λέγατε όλοι σας ότι ο πιο πιθανός να διαιτητεύσει ήταν ο Καλόπουλος».

Για ηχητικό που αναφέρει ο κ. Κούγια σχετικά με το ματς Μακάμπι-Ολυμπιακός: «Για παράδειγμα σήμερα μιλάμε στο γραφείο μου και με καταγράφεται στο μαγνητόφωνο, λέμε κάποια πράγματα που θίγουν ορισμένους. Εσείς κόβεται ότι θέλετε και τα παρουσιάζεται όπως θέλετε. Δεν ξέρω αν από τις χίλιες συζητήσεις, που έχουμε κάνει με έχει γράψει σε όλες. Δεν ξέρω αν σε κάποιες αναφέρεται ο Τσετσένος ή ο Βούλγαρος. Μπορώ να μιλάω με έναν φίλο μου αδιάκριτα και να λέω ότι «γεμίσαμε Αλβανούς ή Βούλγαρους». Να τις κρίνουν οι ειδικοί και μετά να δούμε αν είναι γνήσιες ή αν είναι οι κασέτες της Τζούλιας. Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα λάμψει. Στην Ελλάδα είναι να γελάς. Ακουσα σήμερα ότι ο κύριος Αδαμίδης έστειλε λέει επιστολή στον πρωθυπουργό, στην ΕΠΟ, στο… CNN να αναλάβει όπως έκανε η Θάτσερ να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Είναι να γελάει ο κόσμος».

Για το αν ο Πατέρας είχε σκοπιμότητα ο Δαλούκας να παίξει υπέρ του Άρη: «Δεν έχω φίλους δημοσιογράφους. Αν μπορούσατε να με μαστιγώσετε, θα με μαστιγώνατε. Θα σας έλεγα περισσότερα και θα μπορούσα να σχολιάσω αν ακούγαμε την κανονική κασέτα. Ας φέρουν τις γνήσιες, να ακούσω ποια ομιλία είναι αυτή, γιατί που να θυμάμαι ποια από όλες μπορεί να είναι, για να δούμε».

Για το αν θα κινηθεί και μέσω της ποδοσφαιρικής νομοθεσίας για να τιμωρηθεί ο κ. Κούγιας: «Αυτή τη φορά θα πάμε μέχρι το τέλος. Αν υπάρχει στην Αλβανία σχετική νομοθεσία, που μπορεί να τους τιμωρήσει, θα κάνω κι εκεί καταγγελία. Αν τιμωρηθεί βέβαια τόσο πολύ, θα εξαφανιστεί. Αφήστε τον να βγαίνει να μιλάει για να γελάει ο κόσμος. Περνάμε άλλωστε δύσκολες στιγμές στην Ελλάδα. Από την πλευρά μου θα κινήσω όλες τις διαδικασίες, ό,τι είναι απαραίτητο. Αν υπήρχε ένα σωστό δικαστήριο έπρεπε ήδη να έχει τιμωρηθεί ο κ. Κούγιας, γιατί τρία χρόνια τώρα ταλαιπωρεί και διασύρει το όνομα μίας ιστορικής ομάδας όπως η Παναχαϊκή και δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί μόνος του».


Για το ποιος είναι ο Βαγγέλης που αναφέρεται στην περίφημη φράση «Βαγγέλη ψάξου»: «Δεν ξέρω, ίσως να είναι και ο Περπινιάδης».

Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk