Υπατία: Συνάντηση μεταναστών – ΕΛ.ΑΣ.

Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των μεταναστών – απεργών πείνας και αξιωματικών της ΕΛ. ΑΣ. προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες για την καταγραφή των αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση επρόκειτο να συζητηθεί ο τρόπος που θα καταγραφούν τα πλήρη στοιχεία των μεταναστών (ονοματεπώνυμο, χώρα προέλευσης κτλ.) προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση στοιχείων και να εξακριβωθεί εάν εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες αλλά και ο τόπος και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει δακτυλοσκόπηση και φωτογράφηση των μεταναστών.

Δύο είναι οι προτάσεις που «έπεσαν» στο τραπέζι:
– Η μια να γίνει η λήψη αποτυπωμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου βρίσκονται οι μετανάστες σήμερα
– Η άλλη όταν επιστρέψουν οι αλλοδαποί στις περιοχές από τις οποίες ξεκίνησαν και η διαδικασία να γίνει στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα

Οι λεπτομέρειες αυτών των διαδικασιών αναμένεται να αποφασιστούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε πως «δίνουν δακτυλικά αποτυπώματα αυτοί οι άνθρωποι στην αστυνομία και διαπιστώνει η αστυνομία, με τους φακέλους που έχει, ότι κάποιος από αυτούς εμπλέκεται σε μια υπόθεση και αναζητείται. Πρώτον είναι το κέρδος ότι βρέθηκε από αυτή τη διαδικασία. Δεύτερον ότι αυτός ο άνθρωπος δεν δικαιούται το υπό ανοχή καθεστώς. Εννοείται ότι θα ενεργοποιηθεί η Δικαιοσύνη για να ασκήσει ο, τι από τους νόμους προβλέπεται σε επίπεδο δίωξης για να επιλύσει την υπόθεση».

Σχετικά με την κατάληψη της Νομικής τόνισε ότι «όταν ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα βάσει του νόμου θα ισχύσει και για αυτούς ό,τι από τον νόμο προβλεφθεί».

Παράλληλα οι μετανάστες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία ξεκίνησαν να σιτίζονται ενώ εκπρόσωποι τους ανέφεραν στον ιδιοκτήτη του μεγάρου Υπατία πως καταβάλλεται προσπάθεια έτσι ώστε από την ερχόμενη Δευτέρα να αρχίσουν να αποχωρούν. «Εχουμε υποσχεθεί στον ιδιοκτήτη ότι όταν φύγουμε θα παραλάβει το κτίριο όπως ήταν όταν ήρθαμε. Για αυτό ζητήσαμε μια προθεσμία 3-4 ημερών για να το καθαρίσουμε και να απομακρύνουμε τα διάφορα αντικείμενα που μας έφεραν όλες αυτές τις ημέρες» είπε ένας από τους μετανάστες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk