Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας κατά του κ. Θ. Πάγκαλου, κατηγορώντας τον ότι ο λόγος που εκφέρει δημοσίως είναι ο επίσημος λόγος της ακροδεξιάς! Σήμερα, με αφορμή το ζήτημα των μεταναστών απεργών πείνας, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να «αποδομήσει» τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κατατάσσοντάς τον ουσιαστικά στις ακραίες μισαλλόδοξες φωνές. Είναι και μια έμμεση απάντηση στις συνεχείς επιθέσεις που ο κ. Πάγκαλος εξαπολύει κατά του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε στην καθυστέρηση που υπήρξε για να δοθεί αίσιο τέλος. Κατά την άποψή του, θα μπορούσε να είχε εξευρεθεί λύση πολύ νωρίτερα και όχι ύστερα από 43 ημέρες απεργίας πείνας. Αυτό, όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, οφείλεται στην ολιγωρία από τη μεριά της κυβέρνησης, στις πιέσεις που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα από ακραίες φωνές στην πολιτική ζωή της χώρας και στην προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης από πολιτικές δυνάμεις που επενδύουν στη μισαλλοδοξία.

Ορμώμενος από αυτή τη διαπίστωση, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε δυστύχημα για τη χώρα το γεγονός ότι «επίσημος ακροδεξιός λόγος δεν εκφράζεται μόνο από τον ΛΑ.Ο.Σ. του κ. Καρατζαφέρη. Εκπροσωπείται και επισήμως και μέσα στην κυβέρνηση…». Προσπέρασε τον ΛΑ.Ο.Σ., λέγοντας ότι εκπροσωπεί την επίσημη ακροδεξιά, σε μια εκδοχή της που » δεν μπορεί να είναι μια σοβαρή και επικίνδυνη», αφού «είναι μια life style εκδοχή που εν πάση περιπτώσει χαρακτηρίζεται από έναν επικοινωνιακό λόγο, από μια τηλεοπτική παρουσία πολλών εξ αυτών».

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στο να δείξει πού αλλού κατοικεί ο επίσημος λόγος της ακροδεξιάς. «Βρίσκεται και στα έδρανα τα κυβερνητικά», σημείωσε. Και υπογράμμισε: «Ο επίσημος λόγος που εκφέρει δημοσίως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι ο επίσημος λόγος της ακροδεξιάς, όταν διατυμπανίζει διαρκώς δεξιά και αριστερά ότι όλοι όσοι αντιστέκονται είναι κοπρίτες, παράνομοι, άνομοι, δυο μέρες πριν τη λύση, γιατί υπήρχαν κυβερνητικά στελέχη που έδωσαν τις νύχτες τους και τις ώρες τους για να δοθεί λύση στο θέμα της Υπατίας».

Μάλιστα, διαχώρισε σαφώς τη στάση της υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιας για τη μεταναστευτική πολιτική, κυρίας Άννας Νταλάρα που προσπάθησε «να δοθεί λύση χωρίς την απώλεια ανθρώπινης ζωής» αλλά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλου που «έβγαινε και έλεγε «δώστε λύση»». Σε αντίστιξη ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος «έβγαινε στα τηλεοπτικά παράθυρα και ζητούσε την επέμβαση της αστυνομίας και την εκκένωση της Υπατίας, αγνοώντας το γεγονός ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να δημιουργούσε εξελίξεις εξαιρετικά δυσάρεστες για όλη την ελληνική κοινωνία, επικίνδυνες εξελίξεις».