Οι Κάννες κοιτάζουν πάλι την Ελλάδα

Δεν χωρά πλέον αμφιβολία ότι η επιτυχία του «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου αλλά και όλων των υπόλοιπων ταινιών της πρόσφατης ελληνικής παραγωγής («Στρέλλα», «Ακαδημία Πλάτωνος», κ.α.) έχουν κάνει ένα γενικότερο καλό στον ελληνικό κινηματογράφο που αποτελεί δύναμη στο εξωτερικό.Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η ταινία «Luton» που ούτε καν έχει γυριστεί. Το φιλμ που θα είναι το πρώτο μεγάλου μήκους του Μιχάλη Κωνσταντάτου επελέγη από το φεστιβάλ Κανών για να λάβει μέρος στο πρόγραμμα L’ atelier του προγράμματος Cinefondation του φεστιβάλ των Κανών.

Οι Κάννες κοιτάζουν πάλι την Ελλάδα | tovima.gr

Δεν χωρά πλέον αμφιβολία ότι η επιτυχία του «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου αλλά και όλων των υπόλοιπων ταινιών της πρόσφατης ελληνικής παραγωγής («Στρέλλα», «Ακαδημία Πλάτωνος», κ.α.) έχουν κάνει ένα γενικότερο καλό στον ελληνικό κινηματογράφο που αποτελεί δύναμη στο εξωτερικό.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η ταινία «Luton» που ούτε καν έχει γυριστεί. Το φιλμ που θα είναι το πρώτο μεγάλου μήκους του Μιχάλη Κωνσταντάτου επελέγη από το φεστιβάλ Κανών για να λάβει μέρος στο πρόγραμμα L’ atelier του προγράμματος Cinefondation του φεστιβάλ των Κανών.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση νέων κινηματογραφιστών από κάθε γωνιά του κόσμου οι οποίοι κατά τους υπεύθυνους του αξίζει να υποστηριχθούν. Συνεπώς από τις 13 ως τις 20 Μαίου ο Κωνσταντάτος και 14 ακόμη κινηματογραφιστές από χώρες όπως η Αργεντινή (Πάμπλο Ρεγιέρο), η Γεωργία (Γκεόργκε Οβασβίλι) και η Ουρουγουάη (Αλβαρο Μπρέκνερ) θα συναντηθούν με εκπροσώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας οι οποίοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα σχέδιά τους. Και αυτό σημαίνει ότι η υποστήριξη δεν θα γίνει μόνον με τα λόγια αλλά και με έργα καθώς οι συμμετέχοντες ενδεχομένως θα βοηθηθούν στην ολοκλήρωση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της παραγωγής τους.

«Το “Luton” παρατηρεί τις ζωές τριών διαφορετικών ανθρώπων» αρκέστηκε να πει στο ΒΗΜΑ ο παραγωγός της ταινίας Γιώργος Τσούργιαννης μιλώντας για τον σκηνοθέτη ο οποίος αυτή την εποχή βρίσκεται σε γυρίσματα άλλου σχεδίου.

Η πραγματική επιτυχία βέβαια θα φανεί μετά την ολοκλήρωση του «Luton» από το τι ταινία θα έχει προκύψει. Ωστόσο, το γεγονός ότι αυτή είναι η παρθενική συμμετοχή ελληνικής ταινίας στο πρόγραμμα Cinefondation των Κανών είναι από μόνο του, επίσης μια επιτυχία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk