«Στο κόκκινο» έκλεισαν και την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές αγορές, αγγίζοντας το χαμηλότερα επίπεδά τους από το ξεκίνημα του χρόνου.

Υποχώρηση και στη Γουόλ Στριτ μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα.

Στην Ευρώπη, η υποβάθμιση της Ισπανίας αλλά και η επιβράδυνση της αύξησης των κινεζικών εξαγωγών συνέχισαν το πτωτικό κλίμα των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Χαμηλότερα έκλεισαν οι περισσότερες μετοχές εταιρειών μετάλλων. Η υποβάθμιση της Μαδρίτης επηρέασε ιδιαίτερα τις μετοχές των ισπανικών χρηματοπιστωτικών εταιρειών

Στη Νέα Υόρκη, η αύξηση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα αλλά και η διόγκωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ επιβάρυναν τους δείκτες.

Οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών και των εταιρειών τεχνολογίας πρωταγωνίστησαν στην υποχώρηση. «Στο κόκκινο» και οι μετοχές των Caterpillar, General Electric.

Ο δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,96% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε πτώση κατά 0,75%. Χαμηλότερα κατά 1,55% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 12.000,24 μονάδες με πτώση 1,74%. NASDAQ και S&P 500 έκλεισαν χαμηλότερα κατά 1,73%.