Σύμβουλοι για τη δημόσια περιουσία

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέφερε σε έγγραφό του το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή ότι η «η κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία πρόσληψης ειδικών χρηματοοικονομικών συμβούλων για την καταγραφή και αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με στόχο την ταχεία αξιοποίηση της»

«Η κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία πρόσληψης ειδικών χρηματοοικονομικών συμβούλων για την καταγραφή και αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με στόχο την ταχεία αξιοποίηση της», αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Νίκου Νικολόπουλου σχετική με την αξιοποίηση έκτασης 223 στρεμμάτων στο Αντίρριο.

Ο υπουργός αναφέρει στο έγγραφό του ότι «θα αξιολογηθεί κάθε στοιχείο του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου, με αντικειμενικό στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας του και της απόδοσης προς το Δημόσιο».

Υπογραμμίζει, επιπλέον, ότι «η ακολουθούμενη διαδικασία διέπεται από διαφάνεια και κάνει χρήση των πλέον ενδεδειγμένων τεχνικών διεθνώς για την αξιοποίηση της περιουσίας».

Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά το αίτημα του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου να ενημερωθεί για το σχεδιασμό του υπουργείου σχετικά με την αξιοποίηση της έκτασης στο Αντίρριο που έχει περιληφθεί στην απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

«Είναι πρόδηλο ότι πρόκειται για μια έκταση που η αξιοποίησή της θα μπορούσε να συμβάλει σε αναπτυξιακό επίπεδο στους νομούς Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας», ανέφερε ο βουλευτής και επισήμανε πως κάθε σκέψη ή εγχείρημα για την αξιοποίηση της έκτασης στο Αντίρριο θα πρέπει να γίνει με γνώμονα τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον.

Ο υπουργός Οικονομικών πάντως σημειώνει ότι «σε κάθε περίπτωση στην οποία η αξιοποίηση στοιχείων του χαρτοφυλακίου, συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη και την εξέλιξη των τοπικών κοινωνιών, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο οι τοπικοί φορείς να συνεισφέρουν τις απόψεις τους για το βέλτιστο σχεδιασμό της πολιτικής και την εναρμόνισή της με τις κορυφαίες διεθνείς επενδυτικές προδιαγραφές».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk