Ευκαιρίες στην οικονομική κρίση βρίσκει η εταιρεία Βενέτη, η οποία επενδύει σε νέα καταστήματα. Οπως ανέφερε σε συνέντευξη του στο Βημα Online, ο κ. Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βενέτη η μεγάλη υποτίμηση των τιμών των ενοικίων, διευκολύνει το άνοιγμα νέων καταστημάτων, με φρέσκες ιδέες καθώς οι παραδοσιακοί αρτοποιοί που δεν ανανεώνονται, πεθαίνουν.

_ Πόσο έχει επηρεαστεί η αγορά της εστίασης και η εταιρεία σας από την κρίση;
«Είναι γεγονός ότι η αγορά εστίασης έχει επηρεαστεί δραματικά από την κρίση. Οι γνωστές αλυσίδες σημειώνουν πτώση στις πωλήσεις που κυμαίνεται από 5 μέχρι και 25%.

Η διαφορά για την εταιρεία Βενέτη είναι ότι δεν εμπίπτει στην αγορά εστίασης αλλά σε μια ενδιάμεση κατηγορία που αφορά βασικά αγαθά της καθημερινότητας, όπως το ψωμί και το γάλα. Τα αγαθά αυτά είναι πρώτης ανάγκης για τον καταναλωτή, οπότε εύλογο είναι εταιρείες σαν τη Βενέτη να θίγονται πολύ λιγότερο».

_ Πως αποφασίσατε να επεκτείνεται το δίκτυό σας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο;
«Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα άνοιγμα στην αγορά, με ένα νέο concept καταστήματος τα Βενέτη Food Hall. Πρόκειται για πολυχώρους γευστικών προτάσεων που προσφέρουν, σε ανταγωνιστικές τιμές, ολοκληρωμένες διατροφικές προτάσεις για όλη την ημέρα, όπως πλήρες πρωινό, καφέ, επώνυμο γλυκό αλλά και σπιτικό φαγητό με την υπογραφή του διακεκριμένου σεφ κ. Γιάννη Τζελέπη.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 5 Βενέτη Food Hall στην Αθήνα ενώ σύντομα η αλυσίδα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα σημεία της Αττικής.

– Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η ιδέα αυτή θα βρει ανταπόκριση στην συγκεκριμένη περίοδο;
Πιστεύουμε ότι σε κάθε κρίση υπάρχουν πάντα ευκαιρίες. Η ευκαιρία για εμάς, την εποχή αυτή, είναι η μεγάλη υποτίμηση των τιμών των ενοικίων, γεγονός που διευκολύνει το άνοιγμα νέων καταστημάτων.

Επίσης, τα Βενέτη Food Hall αποτελούν ένα φρέσκο και καινοτόμο concept απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.
Εν καιρώ κρίσης, ο καταναλωτής αναζητά γρήγορες, ποιοτικές, επώνυμες και, πάνω απ’ όλα οικονομικές λύσεις για καφέ, snack, γλυκό και σπιτικό φαγητό. Επιπλέον, οι παραδοσιακοί αρτοποιοί γερνούν, πεθαίνουν και δεν ανανενώονται, καθώς οι νέες γενιές, κάνουν στροφή σε άλλα επαγγέλματα. Θεωρούμε χρέος μας να κάνουμε τα βήματα ανάπτυξης που απαιτούνται ώστε να καλυφθεί αυτό το κενό στην αγορά.