Τι θα παιχθεί στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η επιστολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη στον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Γόντικα, με την οποία καλεί σε άμεση σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου παρουσία όλων των μετόχων, φαίνεται ότι επισπεύδει τις διαδικασίες στους Πράσινους όσον αφορά τις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν για το μέλλον του συλλόγου.

Η επιστολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη στον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Γόντικα, με την οποία καλεί σε άμεση σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου παρουσία όλων των μετόχων, φαίνεται ότι επισπεύδει τις διαδικασίες στους Πράσινους όσον αφορά τις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν για το μέλλον του συλλόγου.

Μολονότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του Δ.Σ., στην ΠΑΕ προετοιμάζονται πυρετωδώς διότι σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του Τριφυλλιού, οι αποφάσεις της εν λόγω συνεδρίασης θα καθορίσουν τις εξελίξεις στην ομάδα σε διοικητικό, αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο.

Το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αποτελεί το βασικό ζητούμενο στην παρούσα φάση, όπως επίσης και το αν θα συμμετάσχουν σε αυτή όλοι οι μέτοχοι και με τι ποσοστό. Ηδη, ο κ. Βαρδινογιάννης από τον περασμένο Σεπτέμβριο λειτουργεί ως μειοψηφία του 30% και όχι του 54,7 που έχει στην κατοχή του και όπως τονίζει με κάθε ευκαιρία, κατ’ αυτόν τον τρόπο θα πορευτεί και στην επικείμενη αύξηση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστή του επίμαχου 24,7 % το οποίο παραχωρεί άνευ ανταλλάγματος.

Ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ανδρέας Βγενόπουλος ξεκαθάρισε με γραπτή δήλωσή του ότι δεν πρόκειται να παραστεί στο Δ.Σ. καθώς εμμένει στη δήλωσή του για μη συμμετοχή στα κοινά των Πρασίνων, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι θα στηρίξει όποια απόφαση και αν παρθεί κατά την κρίσιμη συνεδρίαση. Τουτέστιν, ο Mr MIG αφήνει να εννοηθεί ότι θα συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με το ποσοστό του (10%), ανεξάρτητα από το ποσό που θα αποφασιστεί.

Τη βούλησή του να δώσει το «παρών» στο συμβούλιο έχει εκφράσει ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Νικόλας Πατέρας, ο οποίος επίσης φέρεται διατεθειμένος να συμμετάσχει κανονικά στην αύξηση. Μάλιστα, φήμες αναφέρουν πως προτίθεται να αποκτήσει το «ορφανό» 24,7% της οικογένειας Βαρδινογιάννη, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από τον ίδιο.

Βάσει του ποσοστού (4,5%) του αναμένεται να συμμετάσχει και ο έτερος βασικός μέτοχος κ. Παύλος Γιαννακόπουλος, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του και εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη ΠΑΟ στο ΔΣ. κ. Θανάση Γιαννακόπουλου, εκτός απροόπτου θα παραστούν στο συμβούλιο.

Από εκεί και πέρα, η τριάδα της ΠΕΚ των κκ. Αδαμάντιου Πολέμη, Γιώργου Νίκα και Γιάννη Ξυλά επίσης αναμένεται να συμμετάσχουν κανονικά, ενδεχομένως και με αυξημένο ποσοστό, ενώ δεν έχουν αποσαφηνίσει τη θέση τους οι έτεροι μέτοχοι κκ. Μιχάλης Ζολώτας και Παναγιώτης Δάβαρης.

Παρά το γεγονός ότι επί του παρόντος (σχεδόν) άπαντες συμφωνούν στην οικονομική ενίσχυση της ομάδας, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τελικό ποσό της αύξησης. Ο κ. Πολέμης έχει μιλήσει για ένα ποσό μεγαλύτερο των 15 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί η επόμενη σεζόν και η όποια εφετινή «τρύπα». Ωστόσο, κάτι τέτοιο, αφενός προϋποθέτει γενναία οικονομική συνεισφορά όλων των μετόχων, αφετέρου πρέπει να ξεκαθαρίσει οριστικά για το τι μέλλει γενέσθαι με το επίμαχο 24,7% της οικογένειας Βαρδινογιάννης. Διότι εφόσον παραμείνει «ορφανό», εκ των πραγμάτων δεν θα καλυφθεί το ποσό της αύξησης, όπως ακριβώς συνέβη και τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε αντί για 15 εκατ. ευρώ, στο ταμείο του συλλόγου μπήκαν περί τα 10 εκατ. ευρώ.

Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk