Στη φόρα τα… άπλυτα του ποδοσφαίρου μας

Τέλος στα κυκλώματα που καθορίζουν αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο θέλησε να βάλει ο κ. Αλέξης Κούγιας, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο των επίμαχων cd, στα οποία υπάρχουν αναφορές στα ματς Μακάμπι-Ολυμπιακός και Αρης-Παναθηναϊκός, αλλά και στους κκ. Μπέο, Δαλούκα και σε κάποιον Βαγγέλη… Προηγουμένως, ο κ. Κούγιας βρέθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών, όπου παρέδωσε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Έλενα Ράικου τα cd με τις συνομιλίες.

Τέλος στα κυκλώματα που καθορίζουν αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο θέλησε να βάλει ο κ. Αλέξης Κούγιας, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο των επίμαχων cd, στα οποία υπάρχουν αναφορές στα ματς Μακάμπι-Ολυμπιακός και Αρης-Παναθηναϊκός, αλλά και στους κκ. Μπέο, Δαλούκα και σε κάποιον Βαγγέλη… Προηγουμένως, ο κ. Κούγιας παρέδωσε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Έλενα Ράικου τα cd με τις συνομιλίες.

Ακολουθεί σημαντικό μέρος όσων είπε ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής:
«Επέλεξα τη σημερινή μέρα για να δώσω αυτή τη συνέντευξη Τύπου, διότι είναι η ευτυχέστερη της ζωής μου. Και σήμερα και κάθε χρόνο. Σαν σήμερα γεννήθηκε ο γιος μου. Επέλεξα το ιστορικό αυτό μνημείο, το γήπεδο της Αγυιάς, γιατί ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζω αν πρόκειται να αξιοποιηθεί. Ο λόγος που μιλάω είναι η ιδιότητά μου ως προέδρου της Παναχαϊκής, της ιστορικότερης ομάδας της περιφέρειας. Της ομάδας, η οποία εξ αιτίας της ψυχρής επιλογής μιας εγκληματικής οργάνωσης, συνεχίζει και βολοδέρνει στον βόθρο της Γ’ Εθνικής. Μόνο και μόνο γιατί προωθούνται ομάδες που θα αποτελέσουν τετράγωνα στο στοίχημα, αλλά και για να μην εισέλθω εγώ στο ΔΣ της Β’ Εθνικής και της Superleague. Η Παναχαϊκή είναι το υγιέστερο, οργανωτικά και οικονομικά, δημιούργημα στο πλαίσιο του επαγγελματικού πρωταθλήματος… Δεν χρωστά πουθενά ούτε δραχμή, δεν έχει ούτε μια προσφυγή ποδοσφαιριστή.

Δυόμιση χρόνια τα λέω και δεν με ακούει κανείς. Θέλω να σας μιλήσω για ένα τρομερό κύκλωμα που καθορίζει ποιοι διαιτητές θα παίξουν σε όλα τα πρωταθλήματα και ποιες ομάδες θα ανέβουν από την Γ’ στην Β’ και από την Β’ στην Α’ Εθνική. Μέχρι τώρα έκανα καταγγελίες για την Ηλιούπολη, γιατί ορίζονταν διαιτητές που μας κατακρεουργούσαν με προκλητικό τρόπο. Ετσι χάσαμε ενώ ήμασταν μπροστά με οκτώ βαθμούς, χάσαμε την άνοδο για έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική. Φέτος πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ζητήσαμε να μην μας παίζουν Αθηναίοι διαιτητές. Πέντε λεπτά πριν τη συνέντευξη Τύπου, με ενημέρωσαν ότι την Κυριακή θα μας παίξει ο Αθηναίος Καλογερόπουλος. Είναι ένα μήνυμα. Το πήρα, αλλά πιστεύω ότι κάτι θα αλλάξει. Εκτός εάν δεν υπάρχει ΕΠΟ, υπουργείο Πολιτισμού και υφυπουργείο Αθλητισμού, ΓΓΑ, εκτός εάν δεν υπάρχει κυβέρνηση…

Τα στοιχεία που θα σας παραθέσω είναι δύο σελίδες. Είναι πιστή απομαγνητοφώνηση των δύο CD που έφτασαν στο γραφείο μου πριν 15 μέρες και που παρέδωσα το πρωί στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Ράικου που ανταποκρίθηκε αμέσως. Στη συνέχεια έδωσα κατάθεση δύο ωρών στον κύριο Κορρέ.

Θα σας διαβάσω αυτά που λέει ο Αχιλλέας Μπέος. Από αυτά προκύπτει πως ο Αχιλλέας Μπέος έκανε απόπειρα δωροδοκίας στον διαιτητή Δαλούκα. Ότι πριν τον αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός προσπάθησε στην Ιταλία να πλησιάσει τον διαιτητή. Διηγείται ο Αχιλλέας Μπέος ότι τον διαιτητή Δαλούκα πλησίασε ο κύριος Μαρινάκης, του πρόσφερε 200.000 ευρώ, δεν το έκανε, αλλά εδωσε το λόγο της τιμής του ότι θα τον πλησιάσει. Οι εκφράσεις είναι πεζοδρομιακές.

Το αμέσως επόμενο κομμάτι αφορά τι προηγήθηκε του αγώνα Αρης – Παναθηναϊκός, πως ο Μπέος είπε στον Δαλούκα ότι έχει τη δυνατότητα να τον βάλει να σφυρίξει, αλλά θέλει προηγουμένως να του υποσχεθεί ότι θα παίξει 52-48 υπέρ του Αρη. Διηγείται τι έκανε στο ημίχρονο του αγώνα με το κινητό του τηλέφωνο.

Ξέχασα να πω ότι πριν από το ματς αυτό, και πριν φύγει ο Δαλούκας να πάει να σφυρίξει, ο Μπέος μπροστά στη γυναίκα του Δαλούκα, στον οποίο είχε υποσχεθεί χρήματα, τον απείλησε ευθέως, ότι αν δεν τηρήσει την υπόσχεσή του θα έρθουν Ρώσοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι. Το αμέσως επόμενο κομμάτι αφορά το τι είπε μετά το ματς και το κορυφαίο σημείο αφορά στο κύκλωμα του στοιχήματος, ότι είναι ανεξέλεγκτο, λέγοντας ότι ο κόσμος που προφανώς έχασε τα λεφτά του και δεν ξέρει πως θα αντιδράσει .

Δεν είμαι υπηρέτης κανενός ξένου συμφέροντος. Είχα να δω τον κ. Πατέρα δέκα χρόνια. Έχω χάσει πολλά χρήματα από την ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο. Θεωρώ όμως ότι ήταν τύχη να μου ανατεθεί η υπεράσπιση του Δαλούκα, διότι αλλιώς δεν θα είχαν βρεθεί αυτές οι κασέτες στα χέρια μου. Κάποιος μου τις έστειλε για να μου ανοίξει τα μάτια. Αμέσως το μυαλό μου πήγε στον Πατέρα, ο οποίος γνώριζε τις απόψεις μου για το ποδόσφαιρο. Μόλις ήρθαν οι κασέτες, τις παρέλαβαν τρεις συνεργάτες μου, διέκοψα δικαστήριο, επικοινώνησα με το γραφείο του και πήγα στον Νίκο Πατέρα. Του είχα εξηγήσει τι έχω στα χέρια μου, και του είπα πως η άποψή μου είναι ότι μου τις κασέτες τις έστειλε αυτός. Του είπα να τις ακούσουμε μαζί, διότι εγώ μόνος μου δεν έχω το βάρος να το σηκώσω όλο αυτό. Τις ακούσαμε μαζί. Του ζήτησα ως πρώην πρόεδρος της Super league να κάνει συνέντευξη Τύπου. Του είπα να αποκαλύψει ότι εγώ του έδωσα τις κασέτες. Δεν μου έδωσε σαφή απάντηση. Η συμπεριφορά του με απογοήτευσε. Δεν έκανε τίποτα.

Πήγα στον κ. Πιλάβιο. Του διηγήθηκα τι ακριβώς έχω στα χέρια μου, χωρίς να αναφέρω τη συνάντηση με τον κ. Πατέρα. Του είπα ότι υπάρχει κι άλλη κασέτα για το ίδιο θέμα – το γνωρίζω από πρώην άνθρωπο του ποδοσφαίρου – την οποία, όμως, δεν έχω στα χέρια μου. Κι εκεί δεν έγινε τίποτα. Είναι ήττα να μην κάνει τίποτα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ή της ΕΠΟ και να κάνει της Παναχαϊκής. Η Παναχαϊκή είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει χορηγό τον ΟΠΑΠ. Είμαστε περήφανοι» .

Ακολουθεί η ανάγνωση των απομαγνητοφωνήσεων:
«Σας διαβάζω, είναι η φωνή του Μπέου: »Το είπε, το παραδέχεται ο Δαλούκας. Μίλησε με αυτόν. Οχι του είπα ότι αυτά τα έκανε κακώς πίσω από την πλάτη μου. Εγώ τότε ήμουν στην Ιταλία με την ομάδα μου.

Έχω δύο τρεις ανθρώπους εδώ. Μήπως βρούμε άκρη. Τον πήρα την Παρασκευή και του είπε ότι δεν πλησιάζεται. Τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω: Βαγγέλη ξέχασέ το. Ψάξου μόνος σου. Την Τετάρτη με παίρνει τηλέφωνο μόλις τελείωσε το ματς. Εχω τρελαθεί και φταις κι εσύ. Την επαύριο πάω κάτω.

Βαγγέλη του λέω γιατί έχω εγώ συμμετοχή; Σκέφτεσαι να μην σε έπαιρνα. Θα νόμιζες ότι πάμε να τα κάνουμε πλακάκια. Τον παίρνω τον Δαλούκα και του λέω θέλω να σε δω. Τον βρίσκω στον Βόλο. Του λέω τελειώσαμε. Του λέω τι μου είπε ο Βαγγέλης. Δεν θέλω καλημέρα. Θα τον είχα προστατεύσει μου είπε. Εγώ ξέρεις τι θα έλεγα στον Βαγγέλη. Δωσ’ του τα 200 χιλιάρικα και πάμε μαζί…».

Αυτά λέει η μία κασέτα. Για εμένα η δεύτερη είναι η χυδαιότερη. Ακούστε τον κύριο πετυχημένο.

«Του λέω, αντί να μπει ο Κάκος βάλτε τον Δαλούκα που θα παίξει 52-48 Αρη. Τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω πρόσεξε. Εάν μπεις εκεί θα βοηθήσεις; Δεν θέλω έγκλημα, να βοηθήσεις. Μου λέει ό,τι μου πεις. Του λέω πρόσεχε, θα γίνει της πουτ…. Θα το κανονίσω αυτό αν πάνε όλα καλά. Πάω στον Βόλο, πρόσεξε μπροστά στη γυναίκα του. Του λέω πρόσεξε καλά.

Βλέπω το πέναλτι. Τον παίρνω στο ημίχρονο. Το έχει κλειστό, τον ξαναπαίρνω, δεν απαντάει. Εχε υπόψη σου ότι είσαι μουν…, δηλαδή διπρόσωπος. Όταν τον πήρα, ήταν στην Πολωνία, του είπα πρόσεξε γιατί θα έρθουν Βούλγαροι, Ρουμάνοι και δεν θα μπορώ να τους ελέγξω. Θα βγει κόσμος που δεν μπορώ να ελέγξω και μην λες να βγω ή να μην βγω μπροστά».

Και συνέχισε ο κ. Κούγιας: «Κάνω έκκληση στον πρόεδρο της κυβερνήσεως που είναι Αχαιός. Να το πάρει προσωπικά. Το ποδόσφαιρο βρίσκεται πολλά χρόνια στα χέρια κακοποιών. Στα χέρια του Μπέου και του Τσακογιάννη. Αυτοί πουλάνε προστασία πολλά χρόνια. Ο επιτυχημένος. Γιατί επιτυχημένος πια είναι ο κακοποιός, αυτός που δεν έχει δουλειά, που σκέφτεται τον εαυτό του. Όπως έγινε παλιά με τον Κόκκαλη και την παράγκα. Πουλάνε προστασία και μετά εκβιάζουν. Αυτό έχει πάθει και ο κ. Μαρινάκης. Θέλω να πιστεύω ότι δεν το έχει πάθει και ο κ. Πιλάβιος.

Το μήνυμα είναι ο διαιτητής στο Κόρινθος – Παναχαϊκή. Κανονικά σε πέντε λεπτά, πρέπει να μην υπάρχει ΚΕΔ που ορίζει διαιτητές που θέλει ο Μπέος. Εμένα ο ρόλος μου τελείωσε. Δεν θα ξαναμιλήσω γι’ αυτό σε κανένα ΜΜΕ. Επειδή χθες έβγαλε ανακοίνωση ο Μπέος. Την ίδια είχε βγάλει ο Τσακογιάννης πέρυσι. Μόνο όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν δεν κατάλαβαν.

Σήμερα εμφανίστηκε στο τηλέφωνο ο κ. Δαλούκας. Θα σας πω ότι στο διάστημα που φέρεται να απειλεί ο Μπέος τον Δαλούκα, ο Δαλούκας έχει κάνει αίτημα στην ασφάλεια να τον προστατέψουν. Τώρα πήρατε απάντηση τι σήμαινε η φράση, ο Δαλούκας είναι εχθρός της Ελλάδος και του Μπέου: «ο Δαλούκας είναι απατεώνας».

«Μέχρι τα ξημερώματα, σημαντικοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου έκαναν τα πάντα να μην δώσω τη συνέντευξη. Αν ακούσεις την κασέτα θα ανατριχιάσεις. Η κασέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με έναν τρόπο. Να μηνύσει εμένα ο κ. Μπέος για να προσφέρω την κασέτα στο δικαστήριο για να ακουστεί. Αυτό όμως είναι έγγραφο και συνδυάζεται με άλλα στοιχεία στα δικαστήρια. Η Παναχαϊκή έχει ιστορία 120 ετών και το 2005 βρέθηκε διαλυμένη. Από σήμερα, η Παναχαϊκή έχει άλλη θέση στον ελληνικό αθλητισμό».

Μπέος: Συνομιλούσα με τον Πατέρα
Λίγο αργότερα επί του θέματος τοποθετήθηκε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος είπε: «Πάνω από δύο χρόνια υπάρχει στην επικαιρότητα αυτή η ιστορία και βγήκε τώρα. Είναι άδικο να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση αυτή τη στιγμή. Σας παραπέμπω στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσω αύριο (Πέμπτη) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης» και πρόσθεσε μιλώντας στον Sentra fm: «Δεν έχω κάποιο χαρτί που να λέει ότι μιλάω με τοίχους. Αν αποδειχθεί πως η φωνή που ακούγεται είναι η δική μου, θα το παραδεχτώ. Σας λέω πάντως πως με τον άνθρωπο που συνομιλούσα ήταν ο Νικόλας Πατέρας. Οσα ακούγονται είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους, καθώς δεν είναι τα πραγματικά γεγονότα. Με τον Νίκο Πατέρα έχουμε μιλήσει κατ’ ιδίαν, ωστόσο εγώ δεν έχω ηχογραφήσει τίποτα. Θα ήμουν μ… αν καθόμουν να τα ηχογραφήσω και έπειτα να τα έστελνα. Μ… δεν είμαι, οπότε η ηχογράφηση έχει γίνει από τον Πατέρα».

Ουδέν σχόλιο από Πατέρα και δήλωση Δαλούκα
Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Νικόλας Πατέρας δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο επί του παρόντος, ενώ γραπτή δήλωση εξέδωσε και ο διαιτητής κ. Γιώργος Δαλούκας στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά μου και την αναφορά σε ονόματα παραγόντων του ποδοσφαίρου θα ήθελα να δηλώσω τα εξής: ουδέποτε συναντήθηκα ή συζήτησα με τον κ. Μαρινάκη το οποιοδήποτε θέμα ποδοσφαιρικού ή μη περιεχομένου. Επίσης, ουδέποτε έστειλα επιστολή τόσο σε Ε.Π.Ο. όσο και σε U.E.F.A. που να αφορά πιθανή εμπλοκή μου σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Όσον αφορά τα περί απειλών σε βάρος μου έχω ήδη ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Θέλω να παρακαλέσω τα Μ.Μ.Ε να μην αναμειγνύουν το ονομά μου σε οποιεσδήποτε ιστορίες παρόμοιας μορφής με αυτές που έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες καθώς σε όλα μου τα χρόνια υπήρξα έντιμος και συνεπής στις υποχρεώσεις μου, οικογενειακές, επαγγελματικές και αγωνιστικές».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ
Αργά χθες το απόγευμα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως. Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης: «Πάγια θέση της Ε.Π.Ο. είναι να χυθεί άπλετο φως σε κάθε περίπτωση που σχετίζεται με παράνομες δραστηριότητες. Αναμένουμε να παραλάβουμε το συντομότερο δυνατόν το υλικό που κατατέθηκε σήμερα στην τακτική δικαιοσύνη, το οποίο θα διαβιβαστεί στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα της ΕΠΟ για τις απαιτούμενες, εκ μέρους του, ενέργειες.Αυτή είναι η ορθή διαδικασία την οποία η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να τηρήσει και όχι να ακολουθήσει τη διακίνηση πληροφοριών, που δεν συνοδεύονται από ουσιαστικά και επίσημα στοιχεία. Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να παράσχει τη μέγιστη διευκόλυνση στο έργο της δικαιοσύνης, όπως έπραξε πρόσφατα στην υπόθεση των φερόμενων ως ύποπτων αγώνων, και δεν θα πάψει να χρησιμοποιεί όλα τα όπλα της και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της διαφθοράς. Σύμμαχοί μας σε αυτόν τον πόλεμο είναι όλοι όσοι συντάσσονται με την αδιαπραγμάτευτη αρχή μας για ένα καθαρό ποδόσφαιρο».

Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk