Η αλήθεια του Γιάννη Βαρδινογιάννη

Η αλήθεια του Γιάννη Βαρδινογιάννη | tovima.gr

Με επιστολή του στην «Εξέδρα», ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πήρε θέση για το δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας, σχετικά με τη μη καταβολή από την οικογένειά του τού ποσού των 4,1 εκατ. ευρώ, το οποίο αναλογούσε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη στην «Εξέδρα των Σπορ»:

«Κύριε διευθυντά,

Από τις 20 Ιανουαρίου 2011 μέχρι πιο πρόσφατα το τριήμερο που πέρασε, υπάρχουν στοχευμένα δημοσιεύματα στην «Εξέδρα των σπορ» για τη δήθεν υποχρέωση της οικογένειας μου να καταβάλουμε το ποσό των 4.1 εκατομμυρίων ευρώ από την προηγούμενη ΑΜΚ. Τα δημοσιεύματα αυτά βρίθουν ανακριβειών, από την «αποκάλυψη» παλαιότερα σχετικού εγγράφου, μέχρι πρόσφατα την αναφορά σε «τρύπα» η κάλυψη της οποίας σύμφωνα με την εφημερίδα σας, αποτελεί προαπαιτούμενο και απαράβατο όρο πριν από οποιαδήποτε μελλοντική ΑΜΚ.

Είμαι υποχρεωμένος να αντιταχθώ στη διαστρέβλωση αυτή την πραγματικότητας και για να αποκαταστήσω την αλήθεια οφείλω να επισημάνω τα εξής:

1. Προκαλεί πράγματι εντύπωση η παρουσίαση «εγγράφου» για μια συμφωνία, η οποία έγινε προφορικά!
2. Αποτέλεσμα της «ιστορικής» συνάντησης της 8ης Σεπτεμβρίου 2010 ήταν η προφορική συμφωνία για την απόκτηση του παραχωρούμενου 25% της ΠΑΕ, μέσω νέας ΑΜΚ μέχρι την άνοιξη του 2011. Ταυτόχρονα, υπήρξε ρητή δέσμευση της άλλης πλευράς να καλυφθούν τα αδιάθετα κεφάλαια της ΑΜΚ.
3. Πριν από την ολοκλήρωση της ΑΜΚ προέκυψε μια διαφωνία στο ποιος τελικά θα καλύψει τα αδιάθετα κεφάλαια. Καθώς δεν υπήρχε γραπτή συμφωνία συναίνεσα, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος, να καταβάλουμε ως οικογένεια πέραν του 30%, που ήταν η δηλωμένη πρόθεση μας, το υπόλοιπο 25% με τη μορφή της χορηγίας. Εξυπακούεται ότι η άλλη πλευρά θα αναλάμβανε την κάλυψη των υπόλοιπων αδιάθετων κεφαλαίων.
4. Σε ότι μας αφορά τηρήσαμε στο ακέραιο τη συμφωνία αυτή, καθώς άμεσα αποστείλαμε το σχετικό έγγραφο της χορηγίας στην ΠΑΕ για να υπογραφή, κάτι που δεν έγινε. Ούτε βέβαια συμπληρώθηκαν και τα υπόλοιπα αδιάθετα.

Μετά τις γνωστές σε όλους εξελίξεις των υπαναχωρήσεων και αποχωρήσεων η απαίτηση της μονομερούς τήρησης της συμφωνίας από την πλευρά μας καθίσταται αβάσιμη και άκυρη.

Η προβολή αυτών των δημοσιευμάτων πριν από κρίσιμα Δ.Σ. που αφορούν τον οικονομικό απολογισμό και προϋπολογισμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Εξυπηρετεί μάλιστα μια επικοινωνιακή στρατηγική της οποίας έχουμε γίνει πολλές φορές μάρτυρες στο παρελθόν.

Τελειώνοντας, θα πρέπει να υπενθυμίσω στους έχοντες επιλεκτική μνήμη ότι η τελευταία ΑΜΚ που είχε συμφωνηθεί ομόφωνα από τα μέλη του Δ.Σ. την 1ηΜαρτίου 2010, ολοκληρώθηκε μερικώς τον Νοέμβριο 2010. Η ΑΜΚ πραγματοποιήθηκε για να καλυφθεί κυρίως το έλλειμμα της προηγούμενης χρονιάς και η οικογένεια μου κατέβαλε πλέον του 50% του ποσού που τελικά συγκεντρώθηκε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk