Εντονα προβλήματα παρατηρούνται στο οδικό δίκτυο της Αττικής εξ’ αιτίας της πρωϊνής πυκνής χιονόπτωσης ενώ τα σχολεία στη συντριπτική τους πλειοψηφία παραμένουν κλειστά.

Δυσχέρεια σημειώνεται από το πρωί στην κυκλοφορία στην Καπανδριτίου – Καλάμου , στην Ανώνυμη οδό από την Καισαριανή προς τον Υμηττό, ενώ κλειστή είναι η λεωφόρος Φυλής από τη μονή Κλειστών προς τα Δερβενοχώρια.

Κλειστή είναι λεωφόρος Πάρνηθος προς το τελεφερίκ και η Διονύσου από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προς Νέα Μάκρη.

Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θήβας από το 4ο χιλιόμετρο.

Πάντως, κανονικά θα κινηθούν την Τετάρτη όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι αναβάλλουν την προγραμματισμένη 24ωρη απεργία. Έτοιμη να δρομολογήσει έκτακτες αμαξοστοιχίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην κυκλοφορία των μέσων μεταφοράς, λόγω του χιονιά, είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κλειστά σχολεία

Αλαλούμ επικρατεί από το πρωί σχετικά με το ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω χιονιού στην Αττική.

Ο γγ του υπουργείου Παιδείας Β. Κουλαΐδης δήλωσε στη ΝΕΤ πως οι δήμοι έχουν την αρμοδιότητα και θα πρέπει να ανακοινώνουν εγκαίρως τις αποφάσεις.

Κάλεσε, δε, γονείς και κηδεμόνες να τηλεφωνούν στους κατά τόπους δήμους για να πληροφορούνται εάν θα λειτουργήσει ή όχι τα σχολεία της περιοχής τους.

Πάντως, σχετικές ανακοινώσεις δεν υπήρχαν νωρίς το πρωί πριν οι μαθητές φύγουν από τα σπίτια τους.

Βάσει της εικόνας που διαμορφώνεται στην πορεία της ημέρας κλειστά παραμένουν τα σχολεία στην συντριπτική πλειονότητα των δήμων της Αττικής.