«Εάν επί των ημερών μου, έκανε αυτές τις δηλώσεις ο Νταβούτογλου σίγουρα θα με κρέμαγαν στο Σύνταγμα με τα μανταλάκια», σχολίασε, σε ραδιόφωνο η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μιλώντας στο «Βήμα», η κυρία Μπακογιάννη, επανέλαβε ότι θα βρισκόταν κρεμασμένη στο Σύνταγμα, με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών και έκανε λόγο για ένα «εθνικό – πατριωτικό μέτωπο» το οποίο την αποκαλούσε «προδότρια» για την πολιτική που χάρασσε στο υπουργείο Εξωτερικών. Αναφέρθηκε σε διαφορετική αντιμετώπιση που είχε από «ορισμένα δημοσιογραφικά συγκροτήματα». Είπε μάλιστα ότι ορθώς δεν υπήρξε αντίδραση στις δηλώσεις Νταβούτογλου (σ.σ. περί Καστελόριζου και πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών), αφού αποτελούν πάγιες τουρκικές θέσεις.

Αναφερόμενη στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε ότι επεσήμανε στον Πρωθυπουργό πως δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, παραμένουν ακόμα 600 οργανισμοί που το καθεστώς τους δεν έχει ακόμα εκσυγχρονισθεί, τα κλειστά επαγγέλματα, όπως είπε, παραμένουν μισόκλειστα, ότι στη ΔΕΗ «κάνει κουμάντο η ΓΕΝΟΠ» και ότι το ΠαΣοΚ συγκρούεται με τον εαυτό του.