Κ. Παπούλιας: «Τα περιθώρια των μισθωτών έχουν εξαντληθεί»


Δύσκολες χαρακτήρισε για άλλη μία φορά τις ημέρες που περνούν οι Έλληνες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας, υποδεχόμενος το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Επειδή παρακολουθώ τα όσα γίνονται, βλέπω και τις δυσκολίες που έχετε εσείς, που είστε ένα δυναμικό κομμάτι μία εργαζόμενης τάξης. Εύχομαι να είναι τέτοιες οι συνθήκες που να υπάρξει εκ μέρους της κυβέρνησης κατανόηση για τα προβλήματα που θέτετε».

Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ εξέφρασε την ανησυχία του για τις οικονομικές εξελίξεις, γιατί, όπως είπε, «ήδη έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια από την πλευρά των μισθωτών για νέες και δραματικές περικοπές στα εισοδήματα». Αίσθηση έκανε η παρτατήρησή του ότι «δεχόμαστε απίθανες επιθέσεις σε μια εποχή που θα έπρεπε να υπάρχουν κανόνες ή να δημιουργηθούν κανόνες εκεί που δεν υπήρχαν για τη Δημόσια Διοίκηση. Δεν πηγαίνουν τα πράγματα με τη σωφροσύνη που θα περίμενε κανείς την ώρα της κρίσης».

Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε ότι η ΑΔΕΔΥ επιδεικνύει θέληση συμβιβασμού για ορισμένα πράγματα, αλλά, όπως είπε, «είστε και ανυποχώρητοι σε ορισμένα, τα οποία πλέον δεν μπορούν να πάνε περισσότερο πίσω».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αύριο τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και εν συνεχεία θα μεταβεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου όπου θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk