Αφού τους έκοψε μισθούς και επιδόματα, αφού τους περιόρισε την οικονομική βοήθεια, τους αποκάλεσε «υιοθετημένους» και τους απείλησε ότι δεν πρόκειται να τους συγχωρέσει για τις ογκώδεις διαδηλώσεις που πραγματοποίησαν στα κατεχόμενα, με το αίτημα να φύγει ο τουρκικός στρατός από την Κύπρο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν, προσπαθεί τώρα να καλοπιάσει τους Τουρκοκύπριους.

Σε μία επίθεση αγάπης και στοργής προς τους Τουρκοκύπριους, ο κ. Ερντογάν, αποκάλεσε το ψευδοκράτος – κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του αγωγού που θα τροφοδοτεί με νερό τα κατεχόμενα από την Τουρκία – «το μωρό μας»! Αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

Ανέφερε ότι «είναι μέρος της καρδιάς, της ψυχής μας», εκτός από το μωρό τους και αδέρφια, συγγενείς και ομοεθνείς. Η Τουρκία, είπε θα συνεχίσει να στηρίζει ώμο με ώμο τον «αγώνα» του ψευδοκράτους, όποιες και αν είναι οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις.

Ο αγωγός θα έχει μήκος 107 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 80 χιλιόμετρα θα βρίσκονται 250 μέτρα κάτω από τη θάλασσα. Αναμένεται ότι θα μεταφέρονται 75 εκατ. κυβικά μέτρα νερού το χρόνο, λύνοντας έτσι το πρόβλημα υδροδότησης του ψευδοκράτους.