Επιστολή με το αίτημα για σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής σχετικά με τον έλεγχο του δημόσιου χρέους παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας ο οποίος τον επισκέφθηκε μαζί με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Π. Λαφαζάνη και Θ. Δρίτσα.

Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε στον κ. Πετσάλνικο επιστολή με την οποία του ζητεί να προχωρήσει, με βάση το άρθρο 44 του κανονισμού, σε σύσταση σχετικής επιτροπής.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, έργο της επιτροπής θα είναι να ασκήσει αυστηρό έλεγχο της προέλευσης και της σύστασης του δημόσιου χρέους, «ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός πώς δημιουργήθηκε αυτό και ποιο μέρος του είναι παράνομο, άκυρο και επαχθές, ώστε η Ελλάδα να αρνηθεί την αποπληρωμή του».

Επίσης, κατά την συνάντησή τους με τον κ. Πετσάλνικο, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ του έθεσαν εκ νέου το ζήτημα της εκκρεμούσης πρότασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Οι κρίσιμες εξελίξεις και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου» για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στην Ολομέλεια πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.