Χρυσοφόρος η Ασία για τις τράπεζες

Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα πέρασε μια σύντομη περίοδο ισχνών αγελάδων η οποία όμως φαίνεται ότι ανήκει στο παρελθόν.

Δεν είναι μόνο η κερδοφορία των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών οργανισμών της Ελβετίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ που πιστοποιεί το γεγονός. Οι τραπεζίτες με γνώσεις και προϋπηρεσία είναι ξανά περιζήτητοι και μάλιστα αμείβονται αδρά.

Κι αν ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες σπεύδουν να περιορίσουν κάπως («για τα μάτια του κόσμου» ή όχι) τα μπόνους των διευθυντικών στελεχών, υπάρχουν τράπεζες που είναι διατεθειμένες να πληρώσουν όσο-όσο για… έναν καλό τραπεζίτη. Αρκεί να δεχτεί να μεταναστεύσει στην Ασία.

Αυτό παραδέχεται η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, UBS, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα περιθώρια κέρδους θα περιοριστούν τα επόμενα δύο χρόνια λόγω και των αυξημένων μισθολογικών δαπανών στη συγκεκριμένη περιοχή. Και αυτό διότι, όπως διευκρινίζει στο Bloomberg ο επικεφαλής του τμήματος Ασίας-Ειρηνικού της ελβετικής τράπεζας Αλεξ Γουίλμοτ-Σίτγουελ, οι «καυτές αγορές» της Κίνας, της Ινδίας και της Ινδονησίας ενδιαφέρουν κατά προτεραιότητα τον τραπεζικό κλάδο.

«Είναι ένα επενδυτικό κόστος που αυξάνεται συνεχώς στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά του κόσμου» τόνισε το στέλεχος της UBS. Η τράπεζα η οποία απασχολεί περίπου 500 εργαζόμενους μόνο στην Κίνα προγραμματίζει να διπλασιάσει το προσωπικό της στη μεγαλύτερη ασιατική αγορά όπου «παράγεται περισσότερος πλούτος από κάθε άλλη ιστορική περίοδο».

Και δεν είναι μόνο ο ελβετικός κολοσσός που εμφανίζεται διατεθειμένος να μειώσει (προσωρινά) το περιθώριο κέρδους προκειμένου να εδραιώσει την παρουσία του στην Ασία.

Οι βρετανικές τράπεζες HSBC και Standard Chartered παράγουν πλέον περισσότερα κέρδη στην ασιατική ήπειρο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στον πλανήτη. Για το λόγο αυτό προσλαμβάνουν συνεχώς νέα στελέχη προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση τραπεζικών υπηρεσιών.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της HSBC Στιούαρτ Γκούλιβερ δήλωσε πρόσφατα ότι η τράπεζα πληρώνει περισσότερα για τα στελέχη της Ασίας συγκριτικά με τους ομοιόβαθμούς τους στη Βρετανία. Ο ίδιος άλλωστε παραδέχτηκε ότι υπάρχει «ανεπάρκεια ταλέντων» στην Κίνα.

Αντιστοίχως στη Standard Chartered το μισθολογικό κόστος μεγεθύνθηκε κατά 17% την περασμένη χρονιά καθώς προσελήφθησαν 7000 υπάλληλοι στην Κίνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk