Τoyota – Περισσότερα υβριδικά και λιγότεροι μάνατζερ

Πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης παρουσίασε ο Ακιο Τογιόντα, πρόεδρος της Toyota, της μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, στοχεύοντας σε διπλασιασμό της κερδοφορίας στο 1 τρισ. γεν (8,7 δισ. ευρώ).

Ο επικεφαλής της Toyota διευκρίνισε ότι η εταιρεία θα αυξήσει τη γκάμα των «πράσινων αυτοκινήτων» παρουσιάζοντας 10 νέα υβριδικά μοντέλα μέχρι το 2015. Δεύτερος άξονας της στρατηγικής θα είναι η περαιτέρω επέκταση στις ασιατικές αγορές με στόχο να το 50% των κερδών να προέλθει από αυτές. Σήμερα το 40% της κερδοφορίας παράγεται σε χώρες της Ασίας.

Ο εγγονός του ιδρυτή της εμβληματικής αυτοκινητοβιομηχανίας επεφύλασσε όμως και μια δυσάρεστη έκπληξη στους υφισταμένους του. Ο αριθμός των μελών του διοικητικού συμβουλίου θα περιοριστεί άμεσα από τα 27 σε μόλις 11 άτομα. Το νέο, ευέλικτο διοικητικό σχήμα θα μειώσει ασφαλώς τη γραφειοκρατία αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι θα περιορίσει και τα αντίστοιχα έξοδα που συνεπάγεται η μισθοδοσία παχυλά αμειβόμενων ανώτατων διευθυντικών στελεχών.

Όπως τόνισε ο Τογιόντα, η εταιρεία θα επιστρέψει στο βασικό της δόγμα, την κατασκευή καλύτερων αυτοκινήτων και τη συνεισφορά στην κοινωνία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk