Οχι της ΕΚΤ στην αναδιάρθρωση

Κατά της αναδιάρθρωσης αλλά υπέρ της πρόσθετης βοήθειας προς τις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης υπό προϋποθέσεις τάχθηκε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι. Ο αυστριακός τραπεζίτης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να εγκρίνουν το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» που προτείνει η γερμανική κυβέρνηση και έχει ήδη γίνει δεκτό και από το Παρίσι.

Κατά της αναδιάρθρωσης αλλά υπέρ της πρόσθετης βοήθειας προς τις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης υπό προϋποθέσεις τάχθηκε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι.

Ο αυστριακός τραπεζίτης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να εγκρίνουν το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» που προτείνει η γερμανική κυβέρνηση και έχει ήδη γίνει δεκτό και από το Παρίσι.

Σε ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο Νοβότνι απάντησε ότι η ΕΚΤ δεν είναι υπέρ αυτής της λύσης.

Αντίθετα τόνισε ότι είναι εύλογο να ενισχυθούν επιπλέον (εφόσον χρειαστεί) χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα.

«Αν υπάρχει η αίσθηση ότι αυτές οι χώρες πραγματικά προσπαθούν, ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές εφαρμόζονται και ότι αυτά τα προβλήματα δεν θα επανέλθουν στην επιφάνεια σε δύο χρόνια, τότε είναι εύλογο να υπάρξει βελτίωση (της βοήθειας). Αν δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει οτιδήποτε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk