Εφιάλτης: στο 14,8% η ανεργία

Εκρηκτική αύξηση της ανεργίας καταγράφεται στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το ποσοστό των καταγεγραμμένων ανέργων άγγιξε το 14,8% το Δεκέμβριο του 2010 σημειώνοντας άνοδο κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το Νοέμβριο. Ο αριθμός του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού της χώρας υποχώρησε στα 4,23 εκατ. από 4,3 εκατ. το ίδιο διάστημα.

Εκρηκτική αύξηση της ανεργίας καταγράφεται στην Ελλάδα, με συνολικό αριθμό ανέργων που ανέρχεται στις 733.645, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Το ποσοστό των καταγεγραμμένων ανέργων άγγιξε το 14,8% το Δεκέμβριο του 2010 σημειώνοντας άνοδο κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το Νοέμβριο.

Ο αριθμός του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού της χώρας υποχώρησε στα 4,23 εκατ. από 4,3 εκατ. το ίδιο διάστημα. Αρνητικό ρεκόρ καταγράφει η ανεργία στις ηλικίες 15 -24 όπου αυξήθηκε στο 39% από 28,9% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2009.

Με βάση τη γεωγραφική κατάταξη του πληθυσμού οι κάτοικοι των Ιονίων νήσων πλήττονται περισσότερο καθώς η ανεργία άγγιξε το 23,1% λόγω της δραματικής πτώσης της τουριστικής κίνησης.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι στην περιφέρεια της Αττικής το επίσημο ποσοστό των ανέργων ανήλθε στο 14%.

Τα νέα στοιχεία για την απασχόληση έρχονται σε αντιδιαστολή με τις μετριοπαθείς εκτιμήσεις της κυβέρνησης και των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ οι οποίες κάνουν λόγο για «συγκράτηση» της ανεργίας στο 14,5% το 2011 και για ελαφρά αύξηση έως το 15% το ερχόμενο έτος.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk