Οταν μια οικονομία πηγαίνει καλά, τότε και οι επιχειρήσεις της κατά κανόνα ευημερούν.
Ακόμη κι αν δραστηριοποιούνται σε κλάδους ιδιαιτέρως ευάλωτους στις ακολουθίες των οικονομικών κύκλων, όπως είναι ο κλάδος των αερομεταφορών.
Εκμεταλλευόμενη, εν πάση περιπτώσει, τη θεαματική ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας, η Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα για το 2010 κέρδη 1,1 δισ. ευρώ, πολύ μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα από τους ειδικούς περί τα αεροπορικά αναλυτές. Και ο τζίρος, άλλωστε, της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας εκτινάχθηκε κατά 22% υψηλότερα πέρυσι σε σύγκριση με το 2009 και έφθασε στα 27,3 δισ. ευρώ.

Οι 34 αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg είχαν προβλέψει για τη Lufthansa κέρδη 626,3 εκατ. ευρώ το 2010 έπειτα από τις ζημιές 34 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινώσει το 2009 η εδρεύουσα στην Κολονία αεροπορική εταιρεία. Να σημειωθεί ότι τα κέρδη της Lufthansa θα ήταν κατά 400 εκατ. ευρώ υψηλότερα αν δεν κατέβαλλε η επιχείρηση εφ’ άπαξ ισόποσες φορολογικές εισφορές!

Η Lufthansa ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 0,60 ευρώ ανά μετοχή. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας εκτινάχθηκε κατά 4,7% υψηλότερα μόλις έγιναν γνωστά τα οικονομικά αποτελέσματα. Οι απώλειες της μετοχής από την αρχή του έτους περιορίστηκαν στο 7,8%. Με το σημερινό άλμα της μετοχής η χρηματιστηριακή αξία της επιχείρησης έφθασε στα 6,9 δισ. ευρώ.